Kortrijk zit met ‘probleem-Attal’

© BELGAIMAGE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Wat met Youcef Attal bij KV Kortrijk?

Club Brugge is geïnteresseerd in Youcef Attal (21), de explosieve Algerijnse rechtsachter van KV Kortrijk. Eerder was er ook al het bericht dat hij in de belangstelling van Standard zou staan. Niet toevallig: tegen beide topclubs liet de energieke ex-aanvaller zich opmerken met zijn lange rushes. Dat waren wel twee van de zeldzame keren dat KVK-coach Glen De Boeck hem opstelde.

KVK huurde Attal in augustus van de Algerijnse eersteklasser Paradou AC voor een jaar met koopoptie, maar begin september brak hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zambia zijn linkerjukbeen.

Bij zijn eerste basisplaats, thuis tegen AA Gent, kende hij op defensief vlak een zeer moeilijke avond tegen Moses Simon; en na de trainerswissel verdween hij uit beeld, zeker als rechtsachter. Tegen KV Mechelen mocht hij in de 85e minuut invallen voor Jérémy Perbet; en tegen Standard na 75 minuten voor Stijn De Smet bij 0-1, waarna hij een voet had in de twee goals die KVK nog de zege opleverden. Net na de winterstop viel hij in Oostende na 79 minuten in voor Idir Ouali, maar daarna kreeg hij acht wedstrijden lang geen minuut speeltijd meer. Op Club mocht hij starten, in een systeem met drie centrale verdedigers en enkelbezette flanken, waarin hij het best rendeert, en leverde hij een prima prestatie tegen Anthony Limbombe. De week erna zat hij weer negentig minuten op de bank. In zijn viermansverdediging gaf De Boeck op rechtsachter de voorkeur aan de linksvoetige Bryan Verboom en toen die nog voor de rust uitviel, zette de coach linkerspits Ouali op zijn plaats en liet hij links voorin De Smet invallen. Daarna volgde nog een klap: de niet-selectie voor de interlands tegen Tanzania (donderdag) en Iran (dinsdag). Het maakt er hem en zijn makelaar allesbehalve rustiger op. De situatie stelt ook KVK voor een dilemma. Overtuigd van zijn potentieel wil het de koopoptie lichten. Maar moet het die investering wel doen als de coach die hem amper opstelt volgend seizoen baas blijft en de speler dat niet ziet zitten?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content