Koster: ‘Ik wens Club het allerbeste’

© BELGA

Adrie Koster is tot eind dit seizoen als jeugdtrainer in dienst van de KNVB. Rancuneus over zijn ontslag bij Club Brugge is hij niet.

In Sport/Voetbalmagazine praat Adrie Koster deze week vrijuit over zijn nieuwe job bij de KNVB. Een tijdelijke job, benadrukt hij: “In principe denk ik dat ik tijdens het nieuwe seizoen weer aan de slag ga bij een club.”

Als het over zijn ex-werkgever Club Brugge gaat, is de sympathieke Nederlander heel wat voorzichtiger. Daarover praat hij liever niet, daar valt toch niets bij te winnen, vindt hij. Koster: “Ik heb een fantastische tijd gehad in België. Elke dag lachend naar de club, ontzettend veel waardering gevoeld. Daar kunnen beslissingen die zijn genomen, niet tegenop.”

Wel dit: “De jonge jongens van Brugge hadden in mijn ogen wel potentie, hen bij de kern halen was zeker niet verkeerd. Maar die jongens misten nog de ervaring en dan weet je dat ze wel eens een foutje maken als je ze opstelt. Ze kunnen alleen doorgroeien als ze speelminuten krijgen. Als er iemand geblesseerd is en je hebt een jonge vervanger in je selectie, dan moet je hem ook gebruiken, vind ik.”

Nu wordt de kern weer wat voller gestopt en staan ze weer een stapje lager. Koster: “Dat zijn keuzes die worden gemaakt, voetballen is de survival of the fittest.”

Nu het voetbal er wat minder is, wordt alles wat hij er deed, wel mooier en mooier… Koster lacht: “Is dat zo? Dat is ook maar relatief. Ik wens Club heel veel succes. De supporters verdienen het om in de prijzen te vallen. En voor mij: op naar het volgende hoofdstuk.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content