Het had een prachtig jaar kunnen worden voor Cheikhou Kouyaté: landstitel, Olympische Spelen, Champions League en Afrika Cup. Helaas wist Senegal zich niet te kwalificeren, en dus heeft de verdediger tijd om vragen te beantwoorden over zijn toekomst bij Anderlecht. De voorbije Champions Leaguecampagne heeft Kouyaté alvast iets bijgeleerd: "Dat ik klaar ben om naar een grotere competitie te trekken. Nu weet ik het wel zeker. Ook op de Olympische Spelen bracht ik het er tegen jongens als Ryan Giggs, Edinson Cavani, Luis Suárez en Giovani Dos Santos goed vanaf."

"Door tegen hen te spelen weet ik nu waaraan ik moet werken. Mijn inspeelpass en concentratie moeten nog beter. Ik ga er soms iets te snel van uit dat de wedstrijd gespeeld is. Wat dat betreft zou ik een voorbeeld aan Marcin Wasilewski moeten nemen, die is altijd 200 procent geconcentreerd."

"Als ik Anderlecht verlaat, zal het voor een club uit de Premier League zijn", vervolgt hij in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine. "De Bundesliga zegt me ook wel wat, maar alleen de Engelse competitie geeft me kippenvel. Een transfer naar Rusland of Qatar zegt me op dit moment hoegenaamd niets."

"Ik heb een carrièreplan. Ik weet dat ik de troeven heb om op hoog niveau mee te draaien, het is nu aan mij om de zaken niet uit de hand te laten lopen."

Vorige zomer werd zijn naam bij Newcastle, Dortmund, Anzji en Zenit genoemd. Maar Kouyaté nuanceert. "De interesse is pas concreet wanneer er een officieel bod wordt uitgebracht. Dat heeft Anderlecht tot op heden nog niet gekregen. Toen ik op vakantie was in Senegal vroeg men mij waarom ik al die mooie clubs had geweigerd" (lacht)

"Het is niet omdat het in de krant staat dat het ook klopt natuurlijk. Ik weet alleen dat ik tot het einde van het seizoen bij Anderlecht blijf. Ik ben hier aan iets begonnen en dat wil ik afmaken. Ik maak me op voor een grootse terugronde en een nieuwe titel." (PD)

Het had een prachtig jaar kunnen worden voor Cheikhou Kouyaté: landstitel, Olympische Spelen, Champions League en Afrika Cup. Helaas wist Senegal zich niet te kwalificeren, en dus heeft de verdediger tijd om vragen te beantwoorden over zijn toekomst bij Anderlecht. De voorbije Champions Leaguecampagne heeft Kouyaté alvast iets bijgeleerd: "Dat ik klaar ben om naar een grotere competitie te trekken. Nu weet ik het wel zeker. Ook op de Olympische Spelen bracht ik het er tegen jongens als Ryan Giggs, Edinson Cavani, Luis Suárez en Giovani Dos Santos goed vanaf.""Door tegen hen te spelen weet ik nu waaraan ik moet werken. Mijn inspeelpass en concentratie moeten nog beter. Ik ga er soms iets te snel van uit dat de wedstrijd gespeeld is. Wat dat betreft zou ik een voorbeeld aan Marcin Wasilewski moeten nemen, die is altijd 200 procent geconcentreerd.""Als ik Anderlecht verlaat, zal het voor een club uit de Premier League zijn", vervolgt hij in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine. "De Bundesliga zegt me ook wel wat, maar alleen de Engelse competitie geeft me kippenvel. Een transfer naar Rusland of Qatar zegt me op dit moment hoegenaamd niets.""Ik heb een carrièreplan. Ik weet dat ik de troeven heb om op hoog niveau mee te draaien, het is nu aan mij om de zaken niet uit de hand te laten lopen."Vorige zomer werd zijn naam bij Newcastle, Dortmund, Anzji en Zenit genoemd. Maar Kouyaté nuanceert. "De interesse is pas concreet wanneer er een officieel bod wordt uitgebracht. Dat heeft Anderlecht tot op heden nog niet gekregen. Toen ik op vakantie was in Senegal vroeg men mij waarom ik al die mooie clubs had geweigerd" (lacht) "Het is niet omdat het in de krant staat dat het ook klopt natuurlijk. Ik weet alleen dat ik tot het einde van het seizoen bij Anderlecht blijf. Ik ben hier aan iets begonnen en dat wil ik afmaken. Ik maak me op voor een grootse terugronde en een nieuwe titel." (PD)