Genk werd aangeduid als de club met het Best Community & Social Responsibility Programme 2013. De Limburgers danken dat aan de Welzijnscup. "Dat is een project met zo'n honderd kinderen", legt Davy Vanhaen uit, communitymedewerker bij RC Genk.

"Zij verblijven in vijf jongereninstellingen in de buurt, meestal op rechterlijk bevel. Elke instelling vaardigt een ploegje af met min-dertienjarigen en een met plus-dertienjarigen. Vanaf september tot april spelen die tegen elkaar. Daarvoor komen ze op woensdag naar RC Genk en voetballen ze in een uitrusting van de club. Er zijn telkens punten voor het sportieve resultaat - nul, één of drie - en een punt op tien voor fairplay. Op het eind is de beker voor de fairplay ook de grootste. Dit project geeft de jongeren een reden om te bewegen en ze leren bepaalde waarden. De therapeuten zijn heel tevreden."

Vandaag, woensdag, start een nieuwe editie van de Welzijnscup. "Om hun goede wil te tonen lopen de kinderen hier dan eerst eens een mijnterril op."

Genk werd aangeduid als de club met het Best Community & Social Responsibility Programme 2013. De Limburgers danken dat aan de Welzijnscup. "Dat is een project met zo'n honderd kinderen", legt Davy Vanhaen uit, communitymedewerker bij RC Genk. "Zij verblijven in vijf jongereninstellingen in de buurt, meestal op rechterlijk bevel. Elke instelling vaardigt een ploegje af met min-dertienjarigen en een met plus-dertienjarigen. Vanaf september tot april spelen die tegen elkaar. Daarvoor komen ze op woensdag naar RC Genk en voetballen ze in een uitrusting van de club. Er zijn telkens punten voor het sportieve resultaat - nul, één of drie - en een punt op tien voor fairplay. Op het eind is de beker voor de fairplay ook de grootste. Dit project geeft de jongeren een reden om te bewegen en ze leren bepaalde waarden. De therapeuten zijn heel tevreden." Vandaag, woensdag, start een nieuwe editie van de Welzijnscup. "Om hun goede wil te tonen lopen de kinderen hier dan eerst eens een mijnterril op."