Wolf, 39, coachte Genk sinds november 2019. Hij volgde toen de ontslagen Felice Mazzu op. Onder zijn leiding eindigde Genk vorig seizoen (dat door corona na 29 speeldagen werd stopgezet) als zevende.

Naast Wolf moet ook assistent Miguel Moreira vertrekken.

Voorlopig neemt clubicoon Domenico Olivieri de taak van hoofdtrainer over, bijgestaan door Michel Ribeiro.

Volgens Genk is 'een 'reset' nodig om de kentering in te zetten'. 'KRC Genk zal de tijd nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer die van onze ploeg weer een herkenbaar en strijdbaar geheel kan maken', luidt het. 'De club dankt Hannes Wolf en Miguel Moreira voor hun inzet en passie gedurende de voorbije tien maanden en wenst hen alle succes in de toekomst.'

Komende zondag ontvangt Genk in het kader van de zesde speeldag KV Mechelen.

Wolf is de tweede trainer in evenveel dagen die wordt ontslagen in de Jupiler Pro League. Maandag werd de Roemeen Laszlo Bölöni door AA Gent op straat gezet. Hij was amper 25 dagen in dienst bij de Buffalo's.

Wolf, 39, coachte Genk sinds november 2019. Hij volgde toen de ontslagen Felice Mazzu op. Onder zijn leiding eindigde Genk vorig seizoen (dat door corona na 29 speeldagen werd stopgezet) als zevende. Naast Wolf moet ook assistent Miguel Moreira vertrekken. Voorlopig neemt clubicoon Domenico Olivieri de taak van hoofdtrainer over, bijgestaan door Michel Ribeiro. Volgens Genk is 'een 'reset' nodig om de kentering in te zetten'. 'KRC Genk zal de tijd nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer die van onze ploeg weer een herkenbaar en strijdbaar geheel kan maken', luidt het. 'De club dankt Hannes Wolf en Miguel Moreira voor hun inzet en passie gedurende de voorbije tien maanden en wenst hen alle succes in de toekomst.' Komende zondag ontvangt Genk in het kader van de zesde speeldag KV Mechelen. Wolf is de tweede trainer in evenveel dagen die wordt ontslagen in de Jupiler Pro League. Maandag werd de Roemeen Laszlo Bölöni door AA Gent op straat gezet. Hij was amper 25 dagen in dienst bij de Buffalo's.