In Anderlecht - Club Brugge geraakten de gemoederen in de tweede helft meermaals oververhit en waren er enkele discutabele fases. Zo ontsnapte Olivier Deschacht aan een tweede gele kaart na een hand in het gezicht van Victor Vazquez bij een tackle op de Spanjaard. Uiteindelijk was het Vazquez die geel kreeg voor protest, maar mogelijk wordt de Anderlechtspeler, die achteraf van krommenaas gebaarde, nog geschorst.

Bij Blauw-zwart mochten ze van geluk spelen dat aanvaller Leandro Pereira niet werd bestraft voor natrappen naar Guillaume Gillet. De Braziliaan raakte niets, maar maakte overduidelijk de beweging. Kort voor affluiten ontsnapte ook zijn landgenoot Felipe Gedoz aan de uitsluiting na een zware overtreding op Steven Defour.

Samenvatting vanaf 2:30

Stilgelegd

Ook Charleroi - Standard riskeert nog een staartje te krijgen. Na de 1-1 van Amary Baby na een uur spelen bestookten boze Standard-supporters het veld met vuurwerk en projectielen. Toen in de 78e minuut opnieuw een vuurpijl op het veld belandde, besloot scheidsrechter Luc Wouters de wedstrijd tien minuten stil te leggen.

De partij was ook al later van start gegaan omdat er door het afsteken van Bengaals vuurwerk heel wat rook hing. Na de wedstrijd kreeg Standard-kapitein Jelle Van Damme dan weer een projectiel tegen het hoofd tijdens een interview voor de camera. Het flesje kwam vanuit het vak van Charleroi-supporters. Van Damme ging meteen na het incident naar binnen en kreeg onderweg nog wat bier over zich heen. (KVDA)

In Anderlecht - Club Brugge geraakten de gemoederen in de tweede helft meermaals oververhit en waren er enkele discutabele fases. Zo ontsnapte Olivier Deschacht aan een tweede gele kaart na een hand in het gezicht van Victor Vazquez bij een tackle op de Spanjaard. Uiteindelijk was het Vazquez die geel kreeg voor protest, maar mogelijk wordt de Anderlechtspeler, die achteraf van krommenaas gebaarde, nog geschorst. Bij Blauw-zwart mochten ze van geluk spelen dat aanvaller Leandro Pereira niet werd bestraft voor natrappen naar Guillaume Gillet. De Braziliaan raakte niets, maar maakte overduidelijk de beweging. Kort voor affluiten ontsnapte ook zijn landgenoot Felipe Gedoz aan de uitsluiting na een zware overtreding op Steven Defour.Ook Charleroi - Standard riskeert nog een staartje te krijgen. Na de 1-1 van Amary Baby na een uur spelen bestookten boze Standard-supporters het veld met vuurwerk en projectielen. Toen in de 78e minuut opnieuw een vuurpijl op het veld belandde, besloot scheidsrechter Luc Wouters de wedstrijd tien minuten stil te leggen. De partij was ook al later van start gegaan omdat er door het afsteken van Bengaals vuurwerk heel wat rook hing. Na de wedstrijd kreeg Standard-kapitein Jelle Van Damme dan weer een projectiel tegen het hoofd tijdens een interview voor de camera. Het flesje kwam vanuit het vak van Charleroi-supporters. Van Damme ging meteen na het incident naar binnen en kreeg onderweg nog wat bier over zich heen. (KVDA)