Sven Kums over...

De verwachtingen:

"We zijn kampioen en willen bevestigen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want iedereen wil winnen tegen de kampioen. Dat merkten we al in de voorbereiding. We zullen er dus moeten staan. We moeten sowieso play-off 1 halen. In principe maakt iedereen daarin nog kans op de titel, maar hoe meer punten je behaalt in de reguliere competitie hoe beter natuurlijk. We weten dat we iets unieks presteerden, iets dat nooit eerder in de geschiedenis gebeurde; en als we dat opnieuw willen doen, zullen we heel scherp moeten zijn. We zullen het proberen, maar het is te vroeg om al uit te roepen dat we weer kampioen willen worden. Ik denk wel dat iedereen er zich bewust van is dat het niet zo is dat omdat we vorig seizoen kampioen speelden het nu vanzelf zal gaan."

Het overlijden van zijn neef Gregory Mertens:

"Ik zat thuis toen ik opeens een bericht kreeg van een familielid. Mijn eerste reactie was er een van ongeloof. Je weet ook niet goed wat je kunt of moet doen en wacht met spanning af. Maar dat bleef maar duren. De info die we over zijn toestand kregen, wisselde ook constant. De dag voor zijn overlijden kregen we het bericht dat er niets meer aan te doen was. Maar de dag zelf vernamen we dat het opnieuw beter ging en dat zijn hart weer klopte. Daarom reed ik toen eigenlijk met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Anderlecht. Maar toen ik op de club aankwam, zei de kine mij: 'Innige deelneming.' Een paar minuten later kreeg ik telefoon dat Gregory overleden was."

De eerste keer Champions League:

"Dat is zeker iets dat nu al leeft in de groep. Iedereen wil Champions League spelen en bij ons is er niemand die dat al eerder deed. Er zijn ploegen die veel hoger staan dan wij en er zijn er die misschien haalbaar zijn. Als we drie kleppers loten, dan... moeten we voor de derde plaats gaan, hé. Ik denk dat bij ons zowat iedereen Barcelona wil loten. Het is gewoon de beste ploeg ter wereld, die het mooiste voetbal speelt. Iedereen wil het shirtje van Messi. Maar ik ben kapitein, dus..." (lacht)

Lees het volledige interview met Sven Kums in Sport/Voetbalmagazine van 22 juli.

Sven Kums over..."We zijn kampioen en willen bevestigen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want iedereen wil winnen tegen de kampioen. Dat merkten we al in de voorbereiding. We zullen er dus moeten staan. We moeten sowieso play-off 1 halen. In principe maakt iedereen daarin nog kans op de titel, maar hoe meer punten je behaalt in de reguliere competitie hoe beter natuurlijk. We weten dat we iets unieks presteerden, iets dat nooit eerder in de geschiedenis gebeurde; en als we dat opnieuw willen doen, zullen we heel scherp moeten zijn. We zullen het proberen, maar het is te vroeg om al uit te roepen dat we weer kampioen willen worden. Ik denk wel dat iedereen er zich bewust van is dat het niet zo is dat omdat we vorig seizoen kampioen speelden het nu vanzelf zal gaan.""Ik zat thuis toen ik opeens een bericht kreeg van een familielid. Mijn eerste reactie was er een van ongeloof. Je weet ook niet goed wat je kunt of moet doen en wacht met spanning af. Maar dat bleef maar duren. De info die we over zijn toestand kregen, wisselde ook constant. De dag voor zijn overlijden kregen we het bericht dat er niets meer aan te doen was. Maar de dag zelf vernamen we dat het opnieuw beter ging en dat zijn hart weer klopte. Daarom reed ik toen eigenlijk met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Anderlecht. Maar toen ik op de club aankwam, zei de kine mij: 'Innige deelneming.' Een paar minuten later kreeg ik telefoon dat Gregory overleden was.""Dat is zeker iets dat nu al leeft in de groep. Iedereen wil Champions League spelen en bij ons is er niemand die dat al eerder deed. Er zijn ploegen die veel hoger staan dan wij en er zijn er die misschien haalbaar zijn. Als we drie kleppers loten, dan... moeten we voor de derde plaats gaan, hé. Ik denk dat bij ons zowat iedereen Barcelona wil loten. Het is gewoon de beste ploeg ter wereld, die het mooiste voetbal speelt. Iedereen wil het shirtje van Messi. Maar ik ben kapitein, dus..." (lacht)Lees het volledige interview met Sven Kums in Sport/Voetbalmagazine van 22 juli.