Wordt het voor KV Kortrijk opnieuw een 2-0 in Play-off 1, nadat de ploeg van coach Yves Vanderhaeghe op de eerste twee speeldagen met die score werd geconfronteerd in de Ghelamco Arena (2-0-verlies bij AA Gent) en in het eigen Guldensporenstadion (2-0-prestigezege tegen Club Brugge)?

Dat was trouwens ook het resultaat voor de West-Vlamingen bij hun bezoek aan Mambourg begin oktober (0-2), toen Felice Mazzu de Franse doelman Nicolas Penneteau zwaar in de fout zag gaan bij een terugspeelbal en nogmaals de bevestiging kreeg dat de Kroatische aanvaller Ivan Santini aan de zijde van woelwater Teddy Chevalier een gevaarlijk heerschap vormt.

Voor de volledigheid: de vorige thuiswedstrijd van KV Kortrijk tegen Charleroi eindigde na een magere pot voetbal op de brilscore. Interessant om weten is wel dat de Kerels sinds dat scoreloze gelijkspel eind januari thuis geen punten meer verloren. Het laatste team dat in Kortrijk won, was AA Gent (2-3) midden december.

Met een gelijkspel schieten beide ploegen niks op, dus is een offensieve aanpak aangewezen. Aan beide kanten loopt er op dat vlak wel aardig wat schoon volk rond, zoals Thomas Matton, Stijn De Smet en Adam Marusic bij de thuisploeg of Clément Tainmont, Neeskens Kebano en Cédric Fauré aan de overkant.

Slim was het alvast van de clubleiding bij de Henegouwers om in de loop van de week de contracten van aanvoerder Javi Martos (tot 2017) en routinier Karel Geraerts (tot 2016) open te breken.

Bovendien staat op de vierde speeldag met Charleroi-Standard de slag om Wallonië geprogrammeerd. In een kolkend Mambourg het gevecht aangaan met de Rouches voor de vierde plaats of hoger, dat is en blijft de stille wens van iedereen op en rond Charleroi.

Wordt het voor KV Kortrijk opnieuw een 2-0 in Play-off 1, nadat de ploeg van coach Yves Vanderhaeghe op de eerste twee speeldagen met die score werd geconfronteerd in de Ghelamco Arena (2-0-verlies bij AA Gent) en in het eigen Guldensporenstadion (2-0-prestigezege tegen Club Brugge)? Dat was trouwens ook het resultaat voor de West-Vlamingen bij hun bezoek aan Mambourg begin oktober (0-2), toen Felice Mazzu de Franse doelman Nicolas Penneteau zwaar in de fout zag gaan bij een terugspeelbal en nogmaals de bevestiging kreeg dat de Kroatische aanvaller Ivan Santini aan de zijde van woelwater Teddy Chevalier een gevaarlijk heerschap vormt. Voor de volledigheid: de vorige thuiswedstrijd van KV Kortrijk tegen Charleroi eindigde na een magere pot voetbal op de brilscore. Interessant om weten is wel dat de Kerels sinds dat scoreloze gelijkspel eind januari thuis geen punten meer verloren. Het laatste team dat in Kortrijk won, was AA Gent (2-3) midden december. Met een gelijkspel schieten beide ploegen niks op, dus is een offensieve aanpak aangewezen. Aan beide kanten loopt er op dat vlak wel aardig wat schoon volk rond, zoals Thomas Matton, Stijn De Smet en Adam Marusic bij de thuisploeg of Clément Tainmont, Neeskens Kebano en Cédric Fauré aan de overkant. Slim was het alvast van de clubleiding bij de Henegouwers om in de loop van de week de contracten van aanvoerder Javi Martos (tot 2017) en routinier Karel Geraerts (tot 2016) open te breken. Bovendien staat op de vierde speeldag met Charleroi-Standard de slag om Wallonië geprogrammeerd. In een kolkend Mambourg het gevecht aangaan met de Rouches voor de vierde plaats of hoger, dat is en blijft de stille wens van iedereen op en rond Charleroi.