Waarbij je je de vraag kunt stellen: waarom niet spelers die weinig of geen Nederlands spreken Nederlands leren?

"Omdat in Kortrijk Frans de voertaal is", zegt hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine. "Meer dan de helft van mijn kern spreekt Frans en ook de vijf Nederlandstaligen trekken hun plan in het Frans. Het is voor de vijf Engelssprekenden dat we het doen: Keet, Pavlovic, Carevic, Mitrovic en Zukanovic. De vraag is trouwens gekomen van onder meer Keet en Pavlovic."

Dat in een Vlaamse club Frans de voertaal is, stoort Vanhaezebrouck niet. "Neen, ik ben geen Vlaams Belangstemmer en ik ben ook niet voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen", zegt hij. "Pas op, ik pleit voor meer Vlamingen, hoor. Ik vind dat zij minstens de helft van de groep zouden moeten uitmaken, omdat dat de band met het volk uit Kortrijk en omstreken steviger maakt. Maar dan nog zou Frans misschien de voertaal blijven."

"Bijna alle Vlamingen spreken Frans en dat is een groot pluspunt voor ons. Maar dat betekent niet dat ze onder elkaar geen Nederlands meer mogen spreken. Onderling spreekt iedereen de taal die hij wil. Het is hier niet zoals je in Duitsland wel eens hoort, dat er in de kleedkamer niets anders dan Duits gesproken mag worden." (CV)

Waarbij je je de vraag kunt stellen: waarom niet spelers die weinig of geen Nederlands spreken Nederlands leren? "Omdat in Kortrijk Frans de voertaal is", zegt hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine. "Meer dan de helft van mijn kern spreekt Frans en ook de vijf Nederlandstaligen trekken hun plan in het Frans. Het is voor de vijf Engelssprekenden dat we het doen: Keet, Pavlovic, Carevic, Mitrovic en Zukanovic. De vraag is trouwens gekomen van onder meer Keet en Pavlovic."Dat in een Vlaamse club Frans de voertaal is, stoort Vanhaezebrouck niet. "Neen, ik ben geen Vlaams Belangstemmer en ik ben ook niet voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen", zegt hij. "Pas op, ik pleit voor meer Vlamingen, hoor. Ik vind dat zij minstens de helft van de groep zouden moeten uitmaken, omdat dat de band met het volk uit Kortrijk en omstreken steviger maakt. Maar dan nog zou Frans misschien de voertaal blijven.""Bijna alle Vlamingen spreken Frans en dat is een groot pluspunt voor ons. Maar dat betekent niet dat ze onder elkaar geen Nederlands meer mogen spreken. Onderling spreekt iedereen de taal die hij wil. Het is hier niet zoals je in Duitsland wel eens hoort, dat er in de kleedkamer niets anders dan Duits gesproken mag worden." (CV)