Begin juni pakte KV Kortrijk uit met fikse prijsverlagingen voor zijn abonnementen. Voor een zitplaats in tribune 4 tellen de fans 149 euro neer, een abonnement voor de staantribune kost slechts 99 euro. "Een signaal voor de fans", klonk het toen. Hoe reageren die nu?

"De verkoop loopt fantastisch", zegt Luc Demeyere, voorzitter van het directiecomité, in Sport/Voetbalmagazine. "We hebben meer dan 1000 nieuwe fans, in totaal zijn 3500 abonnementen de deur uit. Dat is nu al tien procent beter dan vorig jaar. Tel daar de fans bij die hun abonnement nog moeten vernieuwen en het toeschouwersrecord gaat er sowieso aan."

Dat mocht ook wel, want de aanhang bleef de laatste jaren achterop bij de resultaten. Volgens de Belgian Soccer Database eindigde KVK vorig jaar als 13e van de 16 eersteklassers, met gemiddeld iets meer dan 7000 toeschouwers. Demeyere: "Alles zit goed om dat nu te veranderen: lage prijzen, een droomseizoen achter de rug en al vroeg versterking gehaald. Wie nu geen abonnement koopt, zal het nooit doen."

Minder gelukkig blijven ze in Kortrijk met de kalendercommissie, die Kortrijk op 28 juli laat openen tegen Anderlecht. "In volle vakantieperiode. Normaal halen we dan een vol huis, nu kost ons dat waarschijnlijk 2000 toeschouwers." (JD)

Begin juni pakte KV Kortrijk uit met fikse prijsverlagingen voor zijn abonnementen. Voor een zitplaats in tribune 4 tellen de fans 149 euro neer, een abonnement voor de staantribune kost slechts 99 euro. "Een signaal voor de fans", klonk het toen. Hoe reageren die nu? "De verkoop loopt fantastisch", zegt Luc Demeyere, voorzitter van het directiecomité, in Sport/Voetbalmagazine. "We hebben meer dan 1000 nieuwe fans, in totaal zijn 3500 abonnementen de deur uit. Dat is nu al tien procent beter dan vorig jaar. Tel daar de fans bij die hun abonnement nog moeten vernieuwen en het toeschouwersrecord gaat er sowieso aan."Dat mocht ook wel, want de aanhang bleef de laatste jaren achterop bij de resultaten. Volgens de Belgian Soccer Database eindigde KVK vorig jaar als 13e van de 16 eersteklassers, met gemiddeld iets meer dan 7000 toeschouwers. Demeyere: "Alles zit goed om dat nu te veranderen: lage prijzen, een droomseizoen achter de rug en al vroeg versterking gehaald. Wie nu geen abonnement koopt, zal het nooit doen."Minder gelukkig blijven ze in Kortrijk met de kalendercommissie, die Kortrijk op 28 juli laat openen tegen Anderlecht. "In volle vakantieperiode. Normaal halen we dan een vol huis, nu kost ons dat waarschijnlijk 2000 toeschouwers." (JD)