KV Kortrijk klopt competitieleider Club Brugge

Club Brugge is zondag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League tegen de tweede competitienederlaag van het seizoen aangelopen.

Op bezoek bij KV Kortrijk ging de competitieleider met 2-0 onderuit, na een vroeg doelpunt van ex-Bruggeling Thomas Matton (11.) en een strafschopdoelpunt in toegevoegde tijd van Benoït Poulain (90.+5).

De verplaatsing naar het Kortrijkse Guldensporenstadion is altijd lastig voor Club. De Bruggelingen boekten er eind 2009 hun laatste zege en moesten sindsdien vrede nemen met 1 op 18. De heenwedstrijd in Jan Breydel was in september op 5-0 geëindigd en dus waren de Kerels uit op revanche.

Na een snelle start zette Santini Matton alleen voor Mathew Ryan, het Brugse jeugdproduct werkte koelbloedig af (1-0). In de rest van de eerste helft maakte Club er een festival van gemiste kansen van: zowel De Sutter (2x), Izquierdo (2x) en Duarte konden Henkinet niet kloppen.

Maar ook Kortrijk dreigde nog in een aangename maar potige eerste helft, Santini liet de kans op 2-0 echter liggen.

Na de pauze bleef Blauw-zwart met kansen morsen, maar steeds meer begon de Club-defensie onzeker te acteren. Ryan hield de bezoekers recht, maar op een strafschop van Poulain na een lichte overtreding van Mechele op Marusic, had de Australische goalie geen verhaal (2-0).

Zo kwam er een einde aan een reeks van negentien ongeslagen wedstrijden voor Club Brugge. De vorige competitienederlaag dateerde immers al van de vijfde speeldag. Toen ging Blauw-zwart met 3-1 onderuit bij KV Mechelen. In de stand blijft Club wel leider met 51 punten. (Belga/BO)