Op bezoek bij KV Kortrijk ging de competitieleider met 2-0 onderuit, na een vroeg doelpunt van ex-Bruggeling Thomas Matton (11.) en een strafschopdoelpunt in toegevoegde tijd van Benoït Poulain (90.+5).

De verplaatsing naar het Kortrijkse Guldensporenstadion is altijd lastig voor Club. De Bruggelingen boekten er eind 2009 hun laatste zege en moesten sindsdien vrede nemen met 1 op 18. De heenwedstrijd in Jan Breydel was in september op 5-0 geëindigd en dus waren de Kerels uit op revanche.

Na een snelle start zette Santini Matton alleen voor Mathew Ryan, het Brugse jeugdproduct werkte koelbloedig af (1-0). In de rest van de eerste helft maakte Club er een festival van gemiste kansen van: zowel De Sutter (2x), Izquierdo (2x) en Duarte konden Henkinet niet kloppen.

Maar ook Kortrijk dreigde nog in een aangename maar potige eerste helft, Santini liet de kans op 2-0 echter liggen.

Na de pauze bleef Blauw-zwart met kansen morsen, maar steeds meer begon de Club-defensie onzeker te acteren. Ryan hield de bezoekers recht, maar op een strafschop van Poulain na een lichte overtreding van Mechele op Marusic, had de Australische goalie geen verhaal (2-0).

Zo kwam er een einde aan een reeks van negentien ongeslagen wedstrijden voor Club Brugge. De vorige competitienederlaag dateerde immers al van de vijfde speeldag. Toen ging Blauw-zwart met 3-1 onderuit bij KV Mechelen. In de stand blijft Club wel leider met 51 punten. (Belga/BO)

Op bezoek bij KV Kortrijk ging de competitieleider met 2-0 onderuit, na een vroeg doelpunt van ex-Bruggeling Thomas Matton (11.) en een strafschopdoelpunt in toegevoegde tijd van Benoït Poulain (90.+5). De verplaatsing naar het Kortrijkse Guldensporenstadion is altijd lastig voor Club. De Bruggelingen boekten er eind 2009 hun laatste zege en moesten sindsdien vrede nemen met 1 op 18. De heenwedstrijd in Jan Breydel was in september op 5-0 geëindigd en dus waren de Kerels uit op revanche. Na een snelle start zette Santini Matton alleen voor Mathew Ryan, het Brugse jeugdproduct werkte koelbloedig af (1-0). In de rest van de eerste helft maakte Club er een festival van gemiste kansen van: zowel De Sutter (2x), Izquierdo (2x) en Duarte konden Henkinet niet kloppen. Maar ook Kortrijk dreigde nog in een aangename maar potige eerste helft, Santini liet de kans op 2-0 echter liggen. Na de pauze bleef Blauw-zwart met kansen morsen, maar steeds meer begon de Club-defensie onzeker te acteren. Ryan hield de bezoekers recht, maar op een strafschop van Poulain na een lichte overtreding van Mechele op Marusic, had de Australische goalie geen verhaal (2-0). Zo kwam er een einde aan een reeks van negentien ongeslagen wedstrijden voor Club Brugge. De vorige competitienederlaag dateerde immers al van de vijfde speeldag. Toen ging Blauw-zwart met 3-1 onderuit bij KV Mechelen. In de stand blijft Club wel leider met 51 punten. (Belga/BO)