Nadat Hein Vanhaezebrouck deze week bekendmaakte dat hij na dit seizoen KV Kortrijk verlaat voor AA Gent, stelde zijn rechterhand Yves Vanderhaeghe zich kandidaat om hem op te volgen. De ex-international is bij KVK al assistent-trainer sinds 2008: vijf jaar onder Vanhaezebrouck, één jaar onder Georges Leekens. Op een dag wil hij de stap naar het hoofdtrainerschap zetten, zoals zijn ex-ploegmaat Besnik Hasi bij zijn ex-club Anderlecht onlangs deed, en daar voelt hij zich nu klaar voor. Vanhaezebrouck adviseerde de club al om de sollicitatie van Vanderhaeghe ernstig te nemen. Maar topkandidaat is de meer ervaren Cedomir Janevski, valt in het Guldensporenstadion te vernemen. De kandidaatstelling van de in Loppem woonachtige Macedonische Belg gebeurde via de Servisch-Belgische makelaar Dejan Veljkovic.

Intussen sprak Yvan Vanderhaeghe al met KVK-manager Patrick Turcq, de man die aan meerderheidsaandeelhouder Vincent De Gryse en zijn raad van bestuur moet rapporteren. "Hij vertelde mij dat ik op de lijst sta van kandidaten om Hein op te volgen", zegt Vanderhaeghe. "Maar ik kreeg ook het gevoel dat ik niet de eerste kandidaat ben. Hij vroeg zich af of ik niet te dicht bij de spelers sta en niet te braaf zou zijn als hoofdtrainer. Ik maakte hem duidelijk dat het als assistent mijn rol was om nederig en loyaal te zijn. Als je zelf hoofdtrainer bent, sta je in een heel andere positie. Dan bepaal je zelf wat er gebeurt. Tot nu toe schikte ik mij als T2 altijd al naar de T1."

Na de wedstrijd tegen KV Oostende van vrijdagavond sprak hij ook nog met enkele bestuursleden. "Er is", zegt hij, "afgesproken dat ik mijn kandidatuur en mijn visie zal mogen komen toelichten in de raad van bestuur."

Nadat Hein Vanhaezebrouck deze week bekendmaakte dat hij na dit seizoen KV Kortrijk verlaat voor AA Gent, stelde zijn rechterhand Yves Vanderhaeghe zich kandidaat om hem op te volgen. De ex-international is bij KVK al assistent-trainer sinds 2008: vijf jaar onder Vanhaezebrouck, één jaar onder Georges Leekens. Op een dag wil hij de stap naar het hoofdtrainerschap zetten, zoals zijn ex-ploegmaat Besnik Hasi bij zijn ex-club Anderlecht onlangs deed, en daar voelt hij zich nu klaar voor. Vanhaezebrouck adviseerde de club al om de sollicitatie van Vanderhaeghe ernstig te nemen. Maar topkandidaat is de meer ervaren Cedomir Janevski, valt in het Guldensporenstadion te vernemen. De kandidaatstelling van de in Loppem woonachtige Macedonische Belg gebeurde via de Servisch-Belgische makelaar Dejan Veljkovic. Intussen sprak Yvan Vanderhaeghe al met KVK-manager Patrick Turcq, de man die aan meerderheidsaandeelhouder Vincent De Gryse en zijn raad van bestuur moet rapporteren. "Hij vertelde mij dat ik op de lijst sta van kandidaten om Hein op te volgen", zegt Vanderhaeghe. "Maar ik kreeg ook het gevoel dat ik niet de eerste kandidaat ben. Hij vroeg zich af of ik niet te dicht bij de spelers sta en niet te braaf zou zijn als hoofdtrainer. Ik maakte hem duidelijk dat het als assistent mijn rol was om nederig en loyaal te zijn. Als je zelf hoofdtrainer bent, sta je in een heel andere positie. Dan bepaal je zelf wat er gebeurt. Tot nu toe schikte ik mij als T2 altijd al naar de T1." Na de wedstrijd tegen KV Oostende van vrijdagavond sprak hij ook nog met enkele bestuursleden. "Er is", zegt hij, "afgesproken dat ik mijn kandidatuur en mijn visie zal mogen komen toelichten in de raad van bestuur."