KV Mechelen blijft hopen op 1A

© Belga Image

De degradant wil via de rechtbank volgend seizoen als nummer 17 aantreden in de Jupiler Pro League.

Lonkt er een primeur? Want ten laatste op maandag 11 juni zal de rechter in kort geding oordelen of de strafklachtargumenten van YR KV Mechelen tegenover de licentie van Royal Excel Mouscron voldoende sterk zijn om de club opnieuw toe te laten op het hoogste niveau.

‘Wij beschikken over een sterk dossier, met heel grote aanwijzingen’, oordeelt Olivier Somers, een van de nieuwe ambitieuze investeerders die het AFAS Stadion verbouwt én moderniseert. ‘Het gaat er ons niet om om als eerste dit soort van toestanden aan te klagen. Want vorig jaar deed ook Westerlo dit al. Maar door de problematiek van de tv-gelden durfden zij niet door te duwen en naar de rechtbank te stappen.

‘Volgens ons zijn er dit seizoen, na de toekenning van de licentie aan Excel Mouscron, zaken uitgekomen waardoor zij volgens ons onterecht dat document kregen. Wanneer je een rijbewijs krijgt, moet je je ook aan de regels van de wegcode houden, hé. Op de autostrade mag je ook geen onbeperkte snelheid rijden. Wij zijn het slachtoffer van dit hele verhaal. Wij stelden ons burgerlijke partij bij het parket en de klacht werd doorverwezen naar het federale parket. Wij vragen helemaal niet dat Moeskroen eruit gaat, alleen lijden wij onherstelbare schade als we straks zelf naar 1B moeten.

‘Daarom vragen we bewarende maatregelen, zolang het onderzoek van het parket naar mogelijke schriftvervalsing en andere strafrechtelijke feiten bij Moeskroen niet is afgerond. Wij kunnen niet anders dan naar de burgerrechtbank te gaan. Het BAS ( Belgisch Arbitragehof voor de Sport, nvdr) heeft de bevoegdheid en de wil blijkbaar niet om dat na te gaan. Zij doen geen getuigenverhoren onder ede bijvoorbeeld. Daarover gaat het ons.

‘De sport moet clean blijven, iedereen moet met gelijke middelen kunnen werken. Verliezen we dit, dan gaan we niet in beroep gaan en gewoon in 1B spelen. Daarover bestaat geen discussie, wij willen de sport niet in het gedrang brengen. Alleen willen we ons nu één keer laten gelden en een signaal uitsturen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content