KV Mechelen krabbelde na de pauze vanuit een bijna verloren positie terug in de Diaz Arena. De thuisploeg was in het begin van de eerste helft immers op een dubbele voorsprong geklommen na twee treffers van Fashion Sakala (5. en 20.). Na rust maakte Ferdy Druijf (47.) er meteen 1-2 van, Sheldon Bateau lukte net voorbij het uur de gelijkmaker. In het slot liep belofteninternational Aster Vranckx nog tegen een tweede gele kaart aan, waardoor Malinwa meer dan tien minuten met een man minder voort moest. Voor Vranckx is het zo een afscheid in mineur van de Belgische competitie, de belofteninternational verkast komende zomer naar Wolfsburg.

Mechelen had vooraf gehoopt op een zege, maar sleepte uiteindelijk na de vroege achterstand nog een gouden punt uit de brand. Met 35 punten blijven ze immers al zeker leider. Oostende is uitgeschakeld voor Europees voetbal. Meer nog, AA Gent moet woensdag minstens een punt pakken tegen Standard, anders is het Europese ticket voor de Mechelaars, die een voorsprong hebben van drie punten, maar in het voordeel zijn dankzij de halvering van de punten. Op de slotspeeldag zakt Gent bovendien nog af naar Mechelen, dat dus alles in eigen handen heeft.

Voor Malinwa zou dit het eerste Europees voetbal in 28 jaar zijn. Het gaat in de Europe play-off om een ticket voor de Conference League, een gevolg van de Bekerzege van Genk tegen Standard. Daardoor moet de barragematch tussen de nummer vier van de Champions' play-offs en de winnaar van de Europe play-offs om een ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League niet meer gespeeld worden.

Genk krijgt als bekerwinnaar een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League. Indien de Limburgers in de top twee van de Champions' play-offs eindigen - en zich zo plaatsen voor de voorrondes van de Champions League - dan krijgt de nummer 3 het Europa League-ticket van de bekerwinnaar. De winnaar van de Europe play-offs mag dan in de Conference League aan de slag. Wordt Genk derde of vierde, dan behouden de Limburgers hun ticket voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League. De andere derde of vierde uit de Champions' play-offs plaatst zich in dat geval voor de laatste voorronde van de Conference League. Het andere ticket voor de Conference League gaat dan naar de winnaar van de Europe play-offs.

KV Mechelen krabbelde na de pauze vanuit een bijna verloren positie terug in de Diaz Arena. De thuisploeg was in het begin van de eerste helft immers op een dubbele voorsprong geklommen na twee treffers van Fashion Sakala (5. en 20.). Na rust maakte Ferdy Druijf (47.) er meteen 1-2 van, Sheldon Bateau lukte net voorbij het uur de gelijkmaker. In het slot liep belofteninternational Aster Vranckx nog tegen een tweede gele kaart aan, waardoor Malinwa meer dan tien minuten met een man minder voort moest. Voor Vranckx is het zo een afscheid in mineur van de Belgische competitie, de belofteninternational verkast komende zomer naar Wolfsburg.Mechelen had vooraf gehoopt op een zege, maar sleepte uiteindelijk na de vroege achterstand nog een gouden punt uit de brand. Met 35 punten blijven ze immers al zeker leider. Oostende is uitgeschakeld voor Europees voetbal. Meer nog, AA Gent moet woensdag minstens een punt pakken tegen Standard, anders is het Europese ticket voor de Mechelaars, die een voorsprong hebben van drie punten, maar in het voordeel zijn dankzij de halvering van de punten. Op de slotspeeldag zakt Gent bovendien nog af naar Mechelen, dat dus alles in eigen handen heeft.Voor Malinwa zou dit het eerste Europees voetbal in 28 jaar zijn. Het gaat in de Europe play-off om een ticket voor de Conference League, een gevolg van de Bekerzege van Genk tegen Standard. Daardoor moet de barragematch tussen de nummer vier van de Champions' play-offs en de winnaar van de Europe play-offs om een ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League niet meer gespeeld worden.Genk krijgt als bekerwinnaar een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League. Indien de Limburgers in de top twee van de Champions' play-offs eindigen - en zich zo plaatsen voor de voorrondes van de Champions League - dan krijgt de nummer 3 het Europa League-ticket van de bekerwinnaar. De winnaar van de Europe play-offs mag dan in de Conference League aan de slag. Wordt Genk derde of vierde, dan behouden de Limburgers hun ticket voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League. De andere derde of vierde uit de Champions' play-offs plaatst zich in dat geval voor de laatste voorronde van de Conference League. Het andere ticket voor de Conference League gaat dan naar de winnaar van de Europe play-offs.