De rode kaart had eigenlijk aan Paulussens ploeggenoot Mats Rits gegeven moeten worden. Het bondsparket zet de scheidsrechterlijke dwaling recht en daagt Rits alsnog voor de Geschillencommissie. De middenvelder van Malinwa mag zich dinsdag gaan verantwoorden voor de handsbal.

Vergist

Rits raakte het leer met de arm, waardoor hij Susic van de 1-1 hield. Wouters had zich echter van speler vergist, waardoor Rits van de spelleider (na overleg met zijn assistenten) mocht blijven staan.

Na de partij sloeg de 46-jarige Wouters mea culpa. 'Een scheidsrechter moet de juiste beslissing nemen en dat is hier niet gebeurd. Ik had niet duidelijk gezien wie hands maakte. Die twee spelers stonden dicht bij elkaar. Ik heb dan ook gesproken met de spelers van KV Mechelen en aan Paulussen en Rits gevraagd of zij het gedaan hadden. Ik wist dat het één van hen was, maar ze ontkenden allebei', stelde Wouters na de partij.

Na het bekijken van de beelden gaf hij zijn fout ook toe in het scheidsrechtersverslag. Paulussen was zondag evenwel het kind van de rekening, maar hoeft dus geen schorsing te vrezen.

Verloren

KV Mechelen, dat na de uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder speelde, verloor het duel van de negende speeldag in Genk met 2-1. (Belga/KVDA)

De rode kaart had eigenlijk aan Paulussens ploeggenoot Mats Rits gegeven moeten worden. Het bondsparket zet de scheidsrechterlijke dwaling recht en daagt Rits alsnog voor de Geschillencommissie. De middenvelder van Malinwa mag zich dinsdag gaan verantwoorden voor de handsbal.Rits raakte het leer met de arm, waardoor hij Susic van de 1-1 hield. Wouters had zich echter van speler vergist, waardoor Rits van de spelleider (na overleg met zijn assistenten) mocht blijven staan. Na de partij sloeg de 46-jarige Wouters mea culpa. 'Een scheidsrechter moet de juiste beslissing nemen en dat is hier niet gebeurd. Ik had niet duidelijk gezien wie hands maakte. Die twee spelers stonden dicht bij elkaar. Ik heb dan ook gesproken met de spelers van KV Mechelen en aan Paulussen en Rits gevraagd of zij het gedaan hadden. Ik wist dat het één van hen was, maar ze ontkenden allebei', stelde Wouters na de partij. Na het bekijken van de beelden gaf hij zijn fout ook toe in het scheidsrechtersverslag. Paulussen was zondag evenwel het kind van de rekening, maar hoeft dus geen schorsing te vrezen. KV Mechelen, dat na de uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder speelde, verloor het duel van de negende speeldag in Genk met 2-1. (Belga/KVDA)