De 55-jarige Nederlander en zijn assistent Frederik Vanderbiest (40) 'gaan de uitdaging aan om KV Mechelen zo snel mogelijk weer naar 1A te brengen', zo klinkt het op de website van Malinwa. 'Het nieuwe project van KVM heeft de doorslag gegeven', aldus Van Wijk.

Degradatie

Van Wijk is sinds eind januari aan de slag Achter de Kazerne, als opvolger van Aleksandar Jankovic. Hij slaagde er net niet in de degradatie te vermijden. KV Mechelen telde na dertig speeldagen net als Eupen 27 punten, maar de Oostkantonners konden - dankzij onder meer een 4-0 zege tegen Moeskroen op de slotspeeldag van de reguliere competitie - een beter doelsaldo voorleggen (-17 tegenover -18).

'Ik heb goede gesprekken gehad met de clubleiding', zo zegt Van Wijk, van wie het aflopende contract met één seizoen wordt verlengd. 'Het nieuwe project van KV Mechelen boeit me enorm. Daar wil ik graag aan meewerken. Dit is een heel mooie club.'

Ook Vanderbiest verlengde zijn contract voor één seizoen.

Promotie

Van Wijk weet hoe hij een club de promotie kan bezorgen, eerder lukte hem dat bij Oostende (1998), Roeselare (2005), Bergen (2011), Charleroi (2012) en Westerlo (2014).

Verder coachte hij onder meer Cercle Brugge, STVV, Antwerp, Beerschot Wilrijk en OH Leuven

De 55-jarige Nederlander en zijn assistent Frederik Vanderbiest (40) 'gaan de uitdaging aan om KV Mechelen zo snel mogelijk weer naar 1A te brengen', zo klinkt het op de website van Malinwa. 'Het nieuwe project van KVM heeft de doorslag gegeven', aldus Van Wijk.Van Wijk is sinds eind januari aan de slag Achter de Kazerne, als opvolger van Aleksandar Jankovic. Hij slaagde er net niet in de degradatie te vermijden. KV Mechelen telde na dertig speeldagen net als Eupen 27 punten, maar de Oostkantonners konden - dankzij onder meer een 4-0 zege tegen Moeskroen op de slotspeeldag van de reguliere competitie - een beter doelsaldo voorleggen (-17 tegenover -18). 'Ik heb goede gesprekken gehad met de clubleiding', zo zegt Van Wijk, van wie het aflopende contract met één seizoen wordt verlengd. 'Het nieuwe project van KV Mechelen boeit me enorm. Daar wil ik graag aan meewerken. Dit is een heel mooie club.' Ook Vanderbiest verlengde zijn contract voor één seizoen. Van Wijk weet hoe hij een club de promotie kan bezorgen, eerder lukte hem dat bij Oostende (1998), Roeselare (2005), Bergen (2011), Charleroi (2012) en Westerlo (2014). Verder coachte hij onder meer Cercle Brugge, STVV, Antwerp, Beerschot Wilrijk en OH Leuven