KV Mechelen en Piet den Boer laten elkaar niet los

© Belga Image

De ex-aanvaller uit de glorieperiode en mederedder van de club in 2003 blijft voorlopig op de vlakte als het gaat over het voorzitterschap.

Op 9 november besliste advocaat Johan Timmermans om, na vijftien jaar, zijn mandaat als voorzitter vrijwillig neer te leggen. En Piet den Boer (60), private banker bij ABN AMRO, gaat het na twintig jaar dienst vanaf begin december wat rustiger aan te doen. De link is snel gelegd.

Sterke man Dieter Penninckx en het tijdelijke directiecomité ( Hans van der Biesen, Luc Leemans en Bram Scheerlinck) nemen voorlopig het voorzitterschap waar, in de huidige nv-constructie vooral een ceremoniële functie.

‘Ik ving de speculaties ook al op’, erkent Den Boer. ‘Nu, het voorzitterschap is geen gemakkelijke functie. Mochten ze het me vragen, zou ik het misschien wel leuk vinden. Dieter is een heel aardige en bekwame gast, een warm mens en zakelijk sterk. Hij is een man wiens hart bij de club ligt, net als zijn zoon is hij een diehardsupporter. Maar ik ga niks bepalen voor een ander. Dieter is nu aan zet. Ik ben sowieso altijd heel nieuwsgierig geweest naar bedrijfsleiding. Soms heb je dan wel eens de drang om te kijken naar de voetbalclubstructuur.’

In België is het nog te vaak: hij is de baas en betaalt alles.

Piet den Boer

Den Boer heeft wel zijn eigen opvattingen over de voorzittersrol. ‘Dat is een titel, meer niet’, gaat hij verder. ‘Een club moet je leiden met een aantal warme mensen. Je moet verschillende ideeën hebben, zoals bij Ajax en Bayern München, om dan samen conclusies te trekken. In België is het nog te vaak: hij is de baas en betaalt alles. Nee, zeg ik dan. Ik praat veel liever met Mark Uytterhoeven of Dieter heel ontspannen over het voetbal en de club. Een bestuur moet ook een goed team vormen, dat elkaar ondersteunt in goede en slechte tijden.

‘Of ik nu voorzitter, minister-president of niets wordt, ik zal altijd een band hebben met YR KV Mechelen. Ik oriënteer me nu rustig en denk na welke leuke dingen ik met mijn vrijgekomen tijd ga doen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content