KV Mechelen is ondanks verlies rode lantaarn kwijt

KV Mechelen is, ondanks een 3-2 nederlaag tegen Standard zaterdag op de 29e en voorlaatste speeldag van de Jupiler Pro League, naar de vijftiende plaats gestegen. Eupen, dat 2-0 verloor op Antwerp, is de nieuwe hekkensluiter.

Lokeren is zeker van behoud na een 1-2 overwinning op Moeskroen.

Mechelen klom op Sclessin in de eerste periode tweemaal, via Bandé (5.) en Mera (43.), op voorsprong, maar Standard sloeg telkens terug. Eerst Emond (34.) en nadien Luyindama (45.+4) tekenden voor de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft klom de thuisploeg op voorsprong, na een treffer van Carlinhos (52.). De Rouches konden in het slot de zege veilig stellen, maar Mechelen-keeper Coosemans stopte de zwakke penalty van Marin. De bezoekers drongen nog aan, maar sleepten geen punt meer uit de brand.

Haroun (19.) bracht Antwerp op voorsprong, en toen Limbombe (29.) niet veel later, na een discutabele strafschop, de 2-0 nette, leek de partij gespeeld. Eupen moest de tweede helft komen, maar vond geen gaatje in de thuisafweer. Haast met de moed der wanhoop bleven de Oostkantonners aandringen, echter zonder succes. De 2-0 bleef op het bord.

Doelpuntensaldo

Maric (2.) bezorgde Lokeren in Moeskroen vanop de strafschopstip een vroege voorsprong. Filipovic (71.) leek de Oost-Vlamingen de volle buit te bezorgen, maar toch werd het nog spannend na de 1-2 van Rotariu (56.). Uiteindelijk hield Lokeren stand en gaf het de drie punten niet meer uit handen.

In de stand stijgt Mechelen naar de vijftiende plaats met 24 punten.

Eupen telt er evenveel maar heeft een minder doelsaldo (-21, tegen -20 voor Mechelen) en is daarom laatste.

Op de beslissende slotspeeldag treft Eupen thuis Moeskroen en ontvangt KV Mechelen Waasland-Beveren. Lokeren, dertiende met 31 punten, is door de zege gered. Moeskroen, veertiende met dertig punten, was eerder al zeker van behoud. Standard en Antwerp, respectievelijk zesde en zevende met 41 punten, strijden nog om een plaats in Play-Off 1.