KV Mechelen te sterk voor herfstkampioen Oostende

KV Mechelen heeft met 2-1 gewonnen van herfstkampioen KV Oostende, dat de leidersplaats aan AA Gent moet laten.

Net zoals in alle competitiematchen op speeldag 16 begon de partij Achter de Kazerne met een minuut stilte ter herdenking van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Vooral de Mechelse thuisploeg begon met goed voetbal, Oostende-doelman Ovono werd in de openingsminuten meermaals onder vuur genomen. KV Mechelen vond via Verdier (22.) de weg naar het doel, maar de Franse spits zag zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten later tekende Sofiane Hanni alsnog voor de 1-0 na een zeldzame blunder van Ovono, die het harde schot van Hanni onder zich door zag schuiven.

De herfstkampioen werd zowat de hele eerste helft in het defensief gedrukt, maar kwam op slag van rust bijna langszij. Een schot van Canesin werd op de lijn gekeerd door Claes.

Vruchtbare invalbeurt

De tweede helft startte furieus, maar Gillet en Ovono lieten zich niet verrassen. De gemoederen raakten even verhit wanneer KVM-kapitein De Witte het leer tegen de arm kreeg in de eigen zestien. Scheidsrechter Vertenten floot een strafschop, Knowledge Musona miste niet en bracht de bordjes in evenwicht. Na de dubieuze strafschop verwaterde de wedstrijd. Pogingen van Verdier en Naessens kregen de handen van het thuispubliek nog wel op elkaar, maar grote kansen waren dat evenwel niet. Tien minuten voor tijd viel dan toch het beslissende doelpunt. Invaller Joachim Van Damme profiteerde van een dekkingsfout en tikte het afgeweken schot van Naessens tegen de netten: 2-1. De Kustboys eindigden de wedstrijd nog met tien wanneer Kevin Vandendriessche in de 89e minuut zijn tweede gele kaart onder de neus geduwd kreeg.

Gent op kop

Door de nederlaag moet KV Oostende zijn koppositie afstaan aan AA Gent. De herfstkampioen staat samen met Club Brugge op een gedeelde tweede plaats. Beide West-Vlaamse clubs hebben 31 punten, twee minder dan de Buffalo’s. Eerder zondag deelden Standard en Kortrijk de punten (1-1). Zaterdag had Club Brugge in eigen huis weinig moeite met Zulte Waregem (3-0), Racing Genk ging winnen bij OHL (1-3) en Waasland-Beveren hield de punten thuis tegen STVV (2-1). Vrijdag al maakte landskampioen AA Gent brandhout van rode lantaarn Westerlo (5-0). De wedstrijden Lokeren/Anderlecht en Moeskroen-Péruwelz/Charleroi werden afgelast als gevolg van de terreurdreiging.