KV Mechelen tekent nieuwe structuur uit

15/11/11 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

Bron: Sportmagazine

KV Mechelen broedt op een nieuwe structuur die ervoor moet zorgen dat verscheidene beleidsmensen in de toekomst vaker op de club aanwezig zijn.

KV Mechelen tekent nieuwe structuur uit

© Belga

Voorzitter Johan Timmermans bevestigt dat nieuws. "Dit bestuur begon na de vereffening (in het seizoen 2002-2003, nvdr) op een heel amateuristische basis", zegt hij. "We werken sindsdien met mensen die weliswaar veel tijd in het voetbal steken, maar dat nog altijd na de uren op hun werk doen. Ik denk dat een aantal van hen ook overdag meer ter beschikking moet zijn."

"Er is nu te weinig toezicht op de club en onze bedienden, die daar dagelijks werken, kunnen ook te weinig terugvallen op personen met beslissingsrecht."

Timmermans, in het dagelijks leven advocaat, rekent zichzelf bij de mensen die voortaan meer tijd op de club zullen spenderen. "Er zal van mij in de toekomst een grotere input verwacht worden", zegt hij. "Nu zijn er weken waarin ik daar maar één of twee keer kom, ik voel dat ik er soms te ver af sta."

Stadion
Timmermans legt een link tussen de nieuwe structuur en de op stapel staande werken aan het stadion. "Als die starten, zullen we sowieso korter op de bal moeten spelen", zegt hij.

De clubinfrastructuur is nu nog in handen van een vereffenaar, maar er hangt een deal in de lucht tussen KV Mechelen en zijn ex-voorzitter Willy Van den Wijngaert, de twee partijen die in het verleden het sterkst interesse toonden om het stadion te verwerven. Als KV Mechelen het kan kopen, wil de club medio 2012 beginnen aan verbouwingswerken.

"En als het stadion dan verbouwd is," besluit de 54-jarige preses, "is het wat mij betreft tijd voor een andere voorzitter. Ik wil stoppen op een moment dat het goed gaat." (KDR)

Lees meer over:

Onze partners