Mechelen hees zich halverwege de eerste helft op voorsprong. Steven Fortes werkte de bal slecht weg en Hugo Cuypers (26.) nam aansluitend Guillaume Hubert te grazen op pass van Nikola Storm. De bezoekers hadden de juiste flow te pakken, wat resulteerde in een dubbele voorsprong via een vrijstaande Kerim Mrabti (37.) aan de tweede paal. Opnieuw was Storm de assistgever van dienst.

De tweede helft was amper vijf minuten oud of Mrabti (50.) had zijn tweede van de avond al tegen de netten geprikt. Opnieuw kon hij vrij binnenduwen aan de verste paal. De Kustboys lieten het hoofd echter niet hangen: de ingevallen Makthar Gueye (56.) gaf zijn team hoop met een lage schuiver. Mrabti zag zich even voorbij het uur een hattrick door de neus geboord worden voor buitenspel voorafgaand aan zijn knappe lob. Frederik Jakel bracht de spanning alsnog volledig terug met een rake kopbal zo'n tien minuten voor tijd. Die andere invaller Geoffrey Hairemans (89.) ramde de verlossende 2-4 in het dak van het doel. Vincent Koziello werd nog voortijdig van het veld gestuurd met een tweede gele kaart, waardoor Oostende met z'n tienen eindigde.

Zaterdag speelt Charleroi gastheer voor Eupen (16u15), trekt Seraing naar rode lantaarn Beerschot terwijl Standard en Luka Elsner tegelijkertijd ex-club Kortrijk in de ogen kijken (18u30), en sluit Club Brugge de dag af met een verplaatsing naar Sint-Truiden.

Zondag verwelkomt Zulte Waregem Racing Genk aan de Gaverbeek (13u30), geeft Cercle Brugge Antwerp partij (16u00), bekampen Anderlecht en OH Leuven elkaar in de vooravond (18u30) en gaat leider Union in de afsluiter van de speeldag op zoek naar puntengewin in Gent (21u00).

Mechelen hees zich halverwege de eerste helft op voorsprong. Steven Fortes werkte de bal slecht weg en Hugo Cuypers (26.) nam aansluitend Guillaume Hubert te grazen op pass van Nikola Storm. De bezoekers hadden de juiste flow te pakken, wat resulteerde in een dubbele voorsprong via een vrijstaande Kerim Mrabti (37.) aan de tweede paal. Opnieuw was Storm de assistgever van dienst. De tweede helft was amper vijf minuten oud of Mrabti (50.) had zijn tweede van de avond al tegen de netten geprikt. Opnieuw kon hij vrij binnenduwen aan de verste paal. De Kustboys lieten het hoofd echter niet hangen: de ingevallen Makthar Gueye (56.) gaf zijn team hoop met een lage schuiver. Mrabti zag zich even voorbij het uur een hattrick door de neus geboord worden voor buitenspel voorafgaand aan zijn knappe lob. Frederik Jakel bracht de spanning alsnog volledig terug met een rake kopbal zo'n tien minuten voor tijd. Die andere invaller Geoffrey Hairemans (89.) ramde de verlossende 2-4 in het dak van het doel. Vincent Koziello werd nog voortijdig van het veld gestuurd met een tweede gele kaart, waardoor Oostende met z'n tienen eindigde. Zaterdag speelt Charleroi gastheer voor Eupen (16u15), trekt Seraing naar rode lantaarn Beerschot terwijl Standard en Luka Elsner tegelijkertijd ex-club Kortrijk in de ogen kijken (18u30), en sluit Club Brugge de dag af met een verplaatsing naar Sint-Truiden. Zondag verwelkomt Zulte Waregem Racing Genk aan de Gaverbeek (13u30), geeft Cercle Brugge Antwerp partij (16u00), bekampen Anderlecht en OH Leuven elkaar in de vooravond (18u30) en gaat leider Union in de afsluiter van de speeldag op zoek naar puntengewin in Gent (21u00).