Zaterdag heeft doelman Colin Coosemans bij KV Mechelen voor het eerst plaats moeten maken voor Jean-François Gillet. Die mocht meteen met de sterkhouders van Malinois beginnen aan de oefenmatch tegen KRC Genk, hoewel zijn overgang naar KV nog niet rond was, ook niet bij het ter perse gaan van dit blad.

Voor Coosemans is het verhaal rond Gillet een harde noot om te kraken. De 22-jarige ex-doelman van Club Brugge en Waasland-Beveren tekende in februari een driejarig contract bij KV. Dat ging pas dit tussenseizoen in. Toen Coosemans zijn handtekening zette, zag het ernaar uit dat KV dit seizoen zou beginnen met als voornaamste keepers: hij, Anthony Moris (25) en Anthony Swolfs (17). In die context had Coosemans de beste papieren. Maar in april liep Moris een blessure op die hem nog maanden aan de kant zal houden.

"Dus moest de club reageren", zegt Olivier Renard aan Sport/Voetbalmagazine. De sportief directeur van KV benaderde weer de 36-jarige Gillet, in wie Malinois al een jaar interesse toont. Gillet en Renard zijn vrienden. "Maar ik transfereer geen vriend," zei Renard zondag aan dit blad, "ik transfereer de derde keeper van de nationale ploeg. Ik kreeg een klein budget. Daarmee probeerde ik de best mogelijke doelman te halen. Als een speler als Gillet hier een bescheiden contract wil aanvaarden, zouden KV en ik gek zijn om hem niet te nemen. Ik weet dat dit voor Coosemans misschien een negatief punt is, maar in een voetbalcarrière krijg je nooit cadeaus. Ik vroeg Colin of hij in mijn plaats de beste keeper zou zoeken of een minder goede. Hij begreep mij. En ik denk ook aan de kleedkamer, waar Gillet belangrijk kan worden na het vertrek van Ivan Obradovic, Wouter Biebauw en Maxime Biset."

Voor Coosemans is dit niet de eerste domper op zijn overgang naar KV. In januari leek Malinois eerst van plan hem meteen te laten komen, maar deed rood-geel dat dan toch niet. De uitleg was dat Biebauw ook pas dit tussenseizoen naar KV Oostende kon. Waasland-Beveren stelde intussen Coosemans niet meer op. Dat bleef zo nadat Coosemans en Mechelen tot een akkoord kwamen.

(Kristof De Ryck)

Zaterdag heeft doelman Colin Coosemans bij KV Mechelen voor het eerst plaats moeten maken voor Jean-François Gillet. Die mocht meteen met de sterkhouders van Malinois beginnen aan de oefenmatch tegen KRC Genk, hoewel zijn overgang naar KV nog niet rond was, ook niet bij het ter perse gaan van dit blad. Voor Coosemans is het verhaal rond Gillet een harde noot om te kraken. De 22-jarige ex-doelman van Club Brugge en Waasland-Beveren tekende in februari een driejarig contract bij KV. Dat ging pas dit tussenseizoen in. Toen Coosemans zijn handtekening zette, zag het ernaar uit dat KV dit seizoen zou beginnen met als voornaamste keepers: hij, Anthony Moris (25) en Anthony Swolfs (17). In die context had Coosemans de beste papieren. Maar in april liep Moris een blessure op die hem nog maanden aan de kant zal houden. "Dus moest de club reageren", zegt Olivier Renard aan Sport/Voetbalmagazine. De sportief directeur van KV benaderde weer de 36-jarige Gillet, in wie Malinois al een jaar interesse toont. Gillet en Renard zijn vrienden. "Maar ik transfereer geen vriend," zei Renard zondag aan dit blad, "ik transfereer de derde keeper van de nationale ploeg. Ik kreeg een klein budget. Daarmee probeerde ik de best mogelijke doelman te halen. Als een speler als Gillet hier een bescheiden contract wil aanvaarden, zouden KV en ik gek zijn om hem niet te nemen. Ik weet dat dit voor Coosemans misschien een negatief punt is, maar in een voetbalcarrière krijg je nooit cadeaus. Ik vroeg Colin of hij in mijn plaats de beste keeper zou zoeken of een minder goede. Hij begreep mij. En ik denk ook aan de kleedkamer, waar Gillet belangrijk kan worden na het vertrek van Ivan Obradovic, Wouter Biebauw en Maxime Biset." Voor Coosemans is dit niet de eerste domper op zijn overgang naar KV. In januari leek Malinois eerst van plan hem meteen te laten komen, maar deed rood-geel dat dan toch niet. De uitleg was dat Biebauw ook pas dit tussenseizoen naar KV Oostende kon. Waasland-Beveren stelde intussen Coosemans niet meer op. Dat bleef zo nadat Coosemans en Mechelen tot een akkoord kwamen.(Kristof De Ryck)