KV Mechelen zet Denis Alibec per direct aan de deur

© Belga

“Er zijn feiten gebeurd die niet door de beugel konden,” aldus Malinwa.

KV Mechelen heeft het contract met zijn Roemeense spits Denis Alibec om dringende redenen met onmiddellijke ingang verbroken. Malinwa meldt daarnaast een eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen: Joachim Van Damme komt over van Waasland-Beveren.

Alibec werd gehuurd van Inter Milan, maar kon nooit potten breken bij de Mechelaars. De 21-jarige Roemeen speelde dit seizoen in elf competitiewedstrijden en één bekerduel mee.

“We zetten zijn contract om dringende redenen met onmiddellijke ingang stop”, licht voorzitter Johan Timmermans toe. “Er zijn feiten gebeurd die niet door de beugel konden, maar we gaan niet over de details uitweiden. De speler zelf werd ondertussen officieel op de hoogte gebracht van zijn ontslag”.

Joachim Van Damme eerste aanwinst

KV Mechelen heeft intussen zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen beet. Malinwa verzekerde zich van de diensten van Joachim Van Damme, een 20-jarige middenvelder van tweedeklasser Waasland-Beveren. De jonge Belg komt transfervrij over van de Waaslanders op het einde van dit seizoen en krijgt een contract van twee seizoenen.

De linksvoetige Van Damme kan ook uitgespeeld worden in de defensie. De jeugdinternational stond reeds in de belangstelling van verschillende eersteklassers.

Waasland-Beveren staat op een vierde plaats in de rangschikking en behoudt zo uitzicht op promotie naar de hoogste klasse via de eindronde. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content