De heenmatch in Limburg was op 0-0 geëindigd. In de halve finales (29/01 heen, 05/02 terug) neemt de kustploeg het op tegen Lokeren, dat in zijn kwartfinale eerder op de avond met 4-2 de maat nam van tweedeklasser Westerlo.

Miss België

In de eerste helft viel er aan zee bitter weinig te zien. Zeldzame momenten van opwinding waren de aftrap (gegeven door kersvers Miss België Laurence Langen) en de blessure van Genk-middenvelder Julien Gorius in minuut 28. Sebastien Siani van KVO trapte op de enkel van de Fransman, die niet meer voort kon.

Na rust was er een verdwaalde voorzet van Ayub Masika (69e), die op de deklat belandde, en een kopbal van Jelle Vossen (87e), die net naast ging. Voor het overige kon Genk geen aanspraak maken op meer dan 0-0 na 90 minuten.

Tot het bittere einde

In de 6e minuut van de verlengingen werkte Sebastien Siani een voorzet van Jonarhan Wilmet voorbij Genk-doelman Laszlö Köteles. Dat zou genoeg blijken voor een plaats in de halve finale.

Twaalf minuten voor het einde riep heel Oostende om een strafschop, nadat Fernando Canesin neerging in de zestien. Ref Sébastien Delferière gaf geen krimp. Dat hoefde ook niet, want KVO hield daarna stand tot het bittere einde. Een minuut voor tijd trapte Laurent Depoitre zelfs nog op de paal.

De heenmatch in Limburg was op 0-0 geëindigd. In de halve finales (29/01 heen, 05/02 terug) neemt de kustploeg het op tegen Lokeren, dat in zijn kwartfinale eerder op de avond met 4-2 de maat nam van tweedeklasser Westerlo.Miss België In de eerste helft viel er aan zee bitter weinig te zien. Zeldzame momenten van opwinding waren de aftrap (gegeven door kersvers Miss België Laurence Langen) en de blessure van Genk-middenvelder Julien Gorius in minuut 28. Sebastien Siani van KVO trapte op de enkel van de Fransman, die niet meer voort kon. Na rust was er een verdwaalde voorzet van Ayub Masika (69e), die op de deklat belandde, en een kopbal van Jelle Vossen (87e), die net naast ging. Voor het overige kon Genk geen aanspraak maken op meer dan 0-0 na 90 minuten.Tot het bittere einde In de 6e minuut van de verlengingen werkte Sebastien Siani een voorzet van Jonarhan Wilmet voorbij Genk-doelman Laszlö Köteles. Dat zou genoeg blijken voor een plaats in de halve finale. Twaalf minuten voor het einde riep heel Oostende om een strafschop, nadat Fernando Canesin neerging in de zestien. Ref Sébastien Delferière gaf geen krimp. Dat hoefde ook niet, want KVO hield daarna stand tot het bittere einde. Een minuut voor tijd trapte Laurent Depoitre zelfs nog op de paal.