"Oververdiend", zei T1 Hugo Vandenheede, die met zijn club in februari vijftien punten voorsprong op KMSK Deinze had, maar die bonus tot één schamel puntje zag slinken. Maar na het gelijkspel van KMSK Deinze, dat over een veel groter budget beschikt en Jan Ceulemans als trainer heeft, en de nipte winst van Coxyde tegen Oudenaarde is de laatste wedstrijd - op bezoek bij... Deinze - overbodig.

"De voorbije maanden sloeg de onzekerheid toe. Begin april kregen we, samen met Deinze en Union, een licentie voor tweede klasse. Andere clubs gingen in beroep bij het BAS, dat pas op 11 mei een definitieve uitspraak zal doen. Ongehoord, want het is nog altijd niet duidelijk of er een eindronde voor een bijkomende stijger wordt georganiseerd", zegt Vandenheede, die eerder dit seizoen Mouscron-Péruwelz uit de Belgische beker wipte en Cercle Brugge in de kwartfinale tot verlengingen dwong.

"De volgende dagen zullen we afspraken met nieuwkomers in een contract omzetten, terwijl de stad zich eerder al engageerde om de aanpassingswerken aan het stadion uit te voeren", aldus nog Vandenheede, bezig aan zijn zesde jaar aan de kust en straks voor het eerst in tweede nationale.

(Chris Tetaert)

"Oververdiend", zei T1 Hugo Vandenheede, die met zijn club in februari vijftien punten voorsprong op KMSK Deinze had, maar die bonus tot één schamel puntje zag slinken. Maar na het gelijkspel van KMSK Deinze, dat over een veel groter budget beschikt en Jan Ceulemans als trainer heeft, en de nipte winst van Coxyde tegen Oudenaarde is de laatste wedstrijd - op bezoek bij... Deinze - overbodig. "De voorbije maanden sloeg de onzekerheid toe. Begin april kregen we, samen met Deinze en Union, een licentie voor tweede klasse. Andere clubs gingen in beroep bij het BAS, dat pas op 11 mei een definitieve uitspraak zal doen. Ongehoord, want het is nog altijd niet duidelijk of er een eindronde voor een bijkomende stijger wordt georganiseerd", zegt Vandenheede, die eerder dit seizoen Mouscron-Péruwelz uit de Belgische beker wipte en Cercle Brugge in de kwartfinale tot verlengingen dwong. "De volgende dagen zullen we afspraken met nieuwkomers in een contract omzetten, terwijl de stad zich eerder al engageerde om de aanpassingswerken aan het stadion uit te voeren", aldus nog Vandenheede, bezig aan zijn zesde jaar aan de kust en straks voor het eerst in tweede nationale.(Chris Tetaert)