Charleroi verliet de Europa League met een tekort van 90.000 euro. Voor Standard blijft de schade in dat geval beperkt. 'Als we niet doorgaan, draaien we wat deze Europese campagne betreft break-even', verklaart algemeen directeur Bob Claes.

In de Europese voorrondes verkopen de clubs zelf hun tv-rechten. Tegen Sarajevo koos Standard ervoor om de wedstrijd gratis uit te zenden via de site. Goed voor 140.000 kijkers. De inkomsten kwamen die avond uit de catering en de ticketverkoop.

'Bijna 15.000 kijkers op een zomeravond tijdens de schoolvakantie is een goed resultaat', vindt Claes, al heeft de opkomst ook te maken met de zeer democratische toegangsprijzen die Standard vraagt. Het bijwonen van een Europese thuiswedstrijd in de voorronde kost slechts vijf, tien of vijftien euro. Twee dagen voor de thuismatch tegen Sarajevo waren al 8000 plaatsen verkocht, een week voor de wedstrijd van donderdagavond waren al 9000 plaatsen aan de man gebracht, waardoor het ernaar uitziet dat Sclessin morgen volloopt.

Maar om Europees winst te maken, moet Standard zich wel plaatsen voor de poules van de Europa League. Vorig seizoen leverde dat elke deelnemer 1,3 miljoen euro op, nu is dat bedrag opgetrokken tot 2,4 miljoen. In de poules levert een zege 360.000 euro op, een gelijkspel 120.000 euro.

Plaatst Standard zich, dan heeft dat een invloed op de te verwachten activiteiten op de slotdagen van de mercato die maandag afloopt. 'Logisch dat je je versterkt als je op drie fronten actief bent', zegt Claes. Vanzelfsprekend heeft Standard niet gewacht om een paar profielen en namen in het vizier te krijgen, maar 'dat betekent niet dat er geen inkomende transfer meer komt in geval van een Europese uitschakeling.'

Charleroi verliet de Europa League met een tekort van 90.000 euro. Voor Standard blijft de schade in dat geval beperkt. 'Als we niet doorgaan, draaien we wat deze Europese campagne betreft break-even', verklaart algemeen directeur Bob Claes.In de Europese voorrondes verkopen de clubs zelf hun tv-rechten. Tegen Sarajevo koos Standard ervoor om de wedstrijd gratis uit te zenden via de site. Goed voor 140.000 kijkers. De inkomsten kwamen die avond uit de catering en de ticketverkoop. 'Bijna 15.000 kijkers op een zomeravond tijdens de schoolvakantie is een goed resultaat', vindt Claes, al heeft de opkomst ook te maken met de zeer democratische toegangsprijzen die Standard vraagt. Het bijwonen van een Europese thuiswedstrijd in de voorronde kost slechts vijf, tien of vijftien euro. Twee dagen voor de thuismatch tegen Sarajevo waren al 8000 plaatsen verkocht, een week voor de wedstrijd van donderdagavond waren al 9000 plaatsen aan de man gebracht, waardoor het ernaar uitziet dat Sclessin morgen volloopt.Maar om Europees winst te maken, moet Standard zich wel plaatsen voor de poules van de Europa League. Vorig seizoen leverde dat elke deelnemer 1,3 miljoen euro op, nu is dat bedrag opgetrokken tot 2,4 miljoen. In de poules levert een zege 360.000 euro op, een gelijkspel 120.000 euro.Plaatst Standard zich, dan heeft dat een invloed op de te verwachten activiteiten op de slotdagen van de mercato die maandag afloopt. 'Logisch dat je je versterkt als je op drie fronten actief bent', zegt Claes. Vanzelfsprekend heeft Standard niet gewacht om een paar profielen en namen in het vizier te krijgen, maar 'dat betekent niet dat er geen inkomende transfer meer komt in geval van een Europese uitschakeling.'