Dat blijkt uit de studie "De financiële situatie van profvoetballers", waaover de krant De Morgen bericht. De studie werd uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen, 102 spelers werden ondervraagd.

Als gemiddeld maandsalaris gaven ze 8.670 euro op, met een uitschieter tot 36.000 euro. Dat bedrag houdt geen rekening met de premies per punt en de bonussen bij het tekenen van het contract die in sommige gevallen meer dan de helft van het inkomen uitmaken.

Zo'n 90 procent van het inkomen gaat op aan shopping, kledij, schoenen en eten.

Een kwart van de ondervraagden geeft toe in geldnood te zitten. Twee belangrijke redenen: gokken en spilzucht. Maar de spelers blijken ook slechte boekhouders. Slechts één op de vier laat zich begeleiden door een financieel specialist, bij de meesten regelt een familielid de geldzaken.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit de studie "De financiële situatie van profvoetballers", waaover de krant De Morgen bericht. De studie werd uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen, 102 spelers werden ondervraagd. Als gemiddeld maandsalaris gaven ze 8.670 euro op, met een uitschieter tot 36.000 euro. Dat bedrag houdt geen rekening met de premies per punt en de bonussen bij het tekenen van het contract die in sommige gevallen meer dan de helft van het inkomen uitmaken. Zo'n 90 procent van het inkomen gaat op aan shopping, kledij, schoenen en eten. Een kwart van de ondervraagden geeft toe in geldnood te zitten. Twee belangrijke redenen: gokken en spilzucht. Maar de spelers blijken ook slechte boekhouders. Slechts één op de vier laat zich begeleiden door een financieel specialist, bij de meesten regelt een familielid de geldzaken.(Belga/RR)