Het was niet de bedoeling van RAAL om nu al de hoofdpunten van het nationale nieuws te halen met het nieuwe voetbalproject. Na de nederlaag van La Louvière in de topmatch bij Francs Borains in de derde amateurreeks van Wallonië, omgerekend vijfde klasse, vergrepen gemaskerde supporters zich aan de thuisspelers op het veld.

Voorzitter Salvatore Curaba, die het nieuwe project in La Louvière opstartte, wist niet wat hij zag: 'Als ik een aantal ultra's buiten moet zetten en daardoor een minder sfeervolle club krijg, dan twijfel ik daar niet aan.'

Precies een jaar geleden nam de oud-prof van Charleroi en La Louvière de club over die in 2003 nog de beker won en Europees voetbalde maar in 2006 uit de hoogste klasse verdween. Intussen is ex-prof Curaba een succesvol Waals zakenman, in 2014 nog genomineerd voor de trofee van Manager van het Jaar en in 2015 uitgeroepen tot Werkgever van het Jaar.

In één jaar verzamelde Curaba 254 aandeelhouders en meer dan twee miljoen kapitaal. Hij past in het voetbal de methode EASI toe, genoemd naar zijn bedrijf en rekruteert op basis van wat hij de vijf onontbeerlijke vijf menselijke waarden noemt: respect, positieve ingesteldheid, zin voor verantwoordelijkheid, nederigheid en loyaliteit.

Uit 80 kandidaat-spelers weerhield hij diegenen die zich strijdvaardig toonden en stelde hij een onbekende hoofdtrainer aan uit provinciale. Inmiddels kreeg Frédéric Taquin al een aanbieding van KV Oostende om er T2 te worden, maar hij bleef op post.

Het was niet de bedoeling van RAAL om nu al de hoofdpunten van het nationale nieuws te halen met het nieuwe voetbalproject. Na de nederlaag van La Louvière in de topmatch bij Francs Borains in de derde amateurreeks van Wallonië, omgerekend vijfde klasse, vergrepen gemaskerde supporters zich aan de thuisspelers op het veld. Voorzitter Salvatore Curaba, die het nieuwe project in La Louvière opstartte, wist niet wat hij zag: 'Als ik een aantal ultra's buiten moet zetten en daardoor een minder sfeervolle club krijg, dan twijfel ik daar niet aan.' Precies een jaar geleden nam de oud-prof van Charleroi en La Louvière de club over die in 2003 nog de beker won en Europees voetbalde maar in 2006 uit de hoogste klasse verdween. Intussen is ex-prof Curaba een succesvol Waals zakenman, in 2014 nog genomineerd voor de trofee van Manager van het Jaar en in 2015 uitgeroepen tot Werkgever van het Jaar. In één jaar verzamelde Curaba 254 aandeelhouders en meer dan twee miljoen kapitaal. Hij past in het voetbal de methode EASI toe, genoemd naar zijn bedrijf en rekruteert op basis van wat hij de vijf onontbeerlijke vijf menselijke waarden noemt: respect, positieve ingesteldheid, zin voor verantwoordelijkheid, nederigheid en loyaliteit. Uit 80 kandidaat-spelers weerhield hij diegenen die zich strijdvaardig toonden en stelde hij een onbekende hoofdtrainer aan uit provinciale. Inmiddels kreeg Frédéric Taquin al een aanbieding van KV Oostende om er T2 te worden, maar hij bleef op post.