De Limburgers tellen nu 29 punten, drie meer dan de West-Vlamingen.

De Genkse zege kwam tot stand dankzij twee doelpunten van Rode Duivel Leandro Trossard, die zijn wederoptreden vierde na een in de Europa League opgelopen schouderblessure.

In de slotfase werd het nog even bibberen na de aansluitingstreffer van Cheick Keita. Genk maakte het zich zo onnodig moeilijk, maar de 2-1 bleef op het scorebord en zo zijn de Limburgers wat steviger leider.

Antwerp volgt in de stand voorlopig op de derde plaats, na een 2-1 zege tegen Lokeren. Anderlecht is met een match minder vierde en hoopt zondagmiddag tegen Cercle zijn bescheiden opmars verder te zetten.

AA Gent gaat in zijn eerste wedstrijd onder zijn nieuwe coach Jess Thorup op bezoek bij KV Oostende, Charleroi en Zulte Waregem sluiten zondagavond de speeldag af.

De Limburgers tellen nu 29 punten, drie meer dan de West-Vlamingen.De Genkse zege kwam tot stand dankzij twee doelpunten van Rode Duivel Leandro Trossard, die zijn wederoptreden vierde na een in de Europa League opgelopen schouderblessure. In de slotfase werd het nog even bibberen na de aansluitingstreffer van Cheick Keita. Genk maakte het zich zo onnodig moeilijk, maar de 2-1 bleef op het scorebord en zo zijn de Limburgers wat steviger leider. Antwerp volgt in de stand voorlopig op de derde plaats, na een 2-1 zege tegen Lokeren. Anderlecht is met een match minder vierde en hoopt zondagmiddag tegen Cercle zijn bescheiden opmars verder te zetten. AA Gent gaat in zijn eerste wedstrijd onder zijn nieuwe coach Jess Thorup op bezoek bij KV Oostende, Charleroi en Zulte Waregem sluiten zondagavond de speeldag af.