Voor Georges Leekens bij Club Brugge tekende, werd zijn naam ook even genoemd bij Anderlecht. Kan Leekens dat bevestigen?

"Dat verhaal klopt niet", antwoordt Leekens. "Er zijn nooit contacten geweest. Mijn relatie met Philippe Collin is altijd heel correct geweest en ik moet zeggen dat ik bij de bond in een fantastisch kader heb kunnen werken. Vergeet niet dat er veel mensen nieuw zijn bij de bond. Alles is de laatste twee jaar geprofessionaliseerd. Daarom ben ik ook zo blij dat Marc Wilmots gekozen werd om me op te volgen. Hij is Belgisch, ambitieus en hij kent het huis."

Rode Duivels

En wat vond de ex-bondscoach van de eerste twee wedstrijden van Wilmots met de Duivels? Leekens: "Ik ben vandaag de dag een supporter, ik oordeel niet. Je mag die groep overigens niet beoordelen op twee matchen. Ik wil alleen maar even opmerken dat we nu dominant spelen, dat we de bal willen en dat we ons spel niet afstemmen op dat van de tegenstander. In de grote wedstrijden kwamen we nog wat ervaring te kort, maar dat zal over twee jaar anders zijn.

"Een trainer is belangrijk maar hij is niet de belangrijkste. Een coach moet zijn spelers managen en zij moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Met Marc krijgen ze iemand boven zich met een winnersmentaliteit. Ik weet dat de spelers grote resultaten zullen neerzetten, dat ze zullen knallen eens de machine op gang is." (TB)

Voor Georges Leekens bij Club Brugge tekende, werd zijn naam ook even genoemd bij Anderlecht. Kan Leekens dat bevestigen? "Dat verhaal klopt niet", antwoordt Leekens. "Er zijn nooit contacten geweest. Mijn relatie met Philippe Collin is altijd heel correct geweest en ik moet zeggen dat ik bij de bond in een fantastisch kader heb kunnen werken. Vergeet niet dat er veel mensen nieuw zijn bij de bond. Alles is de laatste twee jaar geprofessionaliseerd. Daarom ben ik ook zo blij dat Marc Wilmots gekozen werd om me op te volgen. Hij is Belgisch, ambitieus en hij kent het huis."Rode DuivelsEn wat vond de ex-bondscoach van de eerste twee wedstrijden van Wilmots met de Duivels? Leekens: "Ik ben vandaag de dag een supporter, ik oordeel niet. Je mag die groep overigens niet beoordelen op twee matchen. Ik wil alleen maar even opmerken dat we nu dominant spelen, dat we de bal willen en dat we ons spel niet afstemmen op dat van de tegenstander. In de grote wedstrijden kwamen we nog wat ervaring te kort, maar dat zal over twee jaar anders zijn. "Een trainer is belangrijk maar hij is niet de belangrijkste. Een coach moet zijn spelers managen en zij moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Met Marc krijgen ze iemand boven zich met een winnersmentaliteit. Ik weet dat de spelers grote resultaten zullen neerzetten, dat ze zullen knallen eens de machine op gang is." (TB)