Georges Leekens over...

... Bob Peeters:

"Ondanks wat de buitenwereld mag denken, bestaat er wederzijds respect tussen ons. Ik kan er ook niet aan doen dat een onnozelaar sms'en stuurde in mijn naam. Normaal gezien reageer ik zelden op zaken die in de pers verteld worden - het is slimmer om de tsunami over te laten waaien en dan de schade op te meten - tenzij ik mij in mijn eer aangetast voel en een leugenaar genoemd wordt. Zoals in dat geval."

... zijn steeds terugkerende 90% uitspraak als afscheidnemend bondscoach:

"Het zal toch opgerakeld worden, dan is het beter dat je de anderen voor bent. Ik moet me heus niet in honderd bochten wringen. Ik zeg ook niet zomaar wat. Dat van die negentig procent was gebaseerd op feiten: ik heb de hele omkadering bij de nationale ploeg veranderd. Al in mijn eerste periode, toen we het WK in Frankrijk haalden, had ik de structuur bij de KBVB geprofessionaliseerd."

... zijn resterende ambities:

"Ik hoef de wereld niet meer te veranderen. Dat lukt toch niet, weet ik nu. Maar ik wil wel nog plezier voelen. Zoals het feit dat we ons met Lokeren konden redden vorig seizoen. Wat drijft me nog? De volgende dag. Ik doe dit nog met hart en ziel. Zolang ik maar respect krijg, is het voor mij voldoende. Ik denk niet aan stoppen. Ik wil vooruit en met die gedachte zal ik waarschijnlijk ook sterven. Ik vind het fantastisch om met jonge mensen te kunnen werken. Mezelf bewijzen acht ik niet meer nodig. Ik ben ook niet jaloers op een Guardiola, ik heb het maximum uit mijn carrière gehaald."

Lees het volledige interview met Georges Leekens in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 september.

Georges Leekens over..."Ondanks wat de buitenwereld mag denken, bestaat er wederzijds respect tussen ons. Ik kan er ook niet aan doen dat een onnozelaar sms'en stuurde in mijn naam. Normaal gezien reageer ik zelden op zaken die in de pers verteld worden - het is slimmer om de tsunami over te laten waaien en dan de schade op te meten - tenzij ik mij in mijn eer aangetast voel en een leugenaar genoemd wordt. Zoals in dat geval.""Het zal toch opgerakeld worden, dan is het beter dat je de anderen voor bent. Ik moet me heus niet in honderd bochten wringen. Ik zeg ook niet zomaar wat. Dat van die negentig procent was gebaseerd op feiten: ik heb de hele omkadering bij de nationale ploeg veranderd. Al in mijn eerste periode, toen we het WK in Frankrijk haalden, had ik de structuur bij de KBVB geprofessionaliseerd.""Ik hoef de wereld niet meer te veranderen. Dat lukt toch niet, weet ik nu. Maar ik wil wel nog plezier voelen. Zoals het feit dat we ons met Lokeren konden redden vorig seizoen. Wat drijft me nog? De volgende dag. Ik doe dit nog met hart en ziel. Zolang ik maar respect krijg, is het voor mij voldoende. Ik denk niet aan stoppen. Ik wil vooruit en met die gedachte zal ik waarschijnlijk ook sterven. Ik vind het fantastisch om met jonge mensen te kunnen werken. Mezelf bewijzen acht ik niet meer nodig. Ik ben ook niet jaloers op een Guardiola, ik heb het maximum uit mijn carrière gehaald."Lees het volledige interview met Georges Leekens in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 september.