Toen Georges Leekens (66) eind oktober overnam van Bob Peeters, ondertekende de voormalige bondscoach een contract tot het einde van dit seizoen, met optie voor één bijkomend jaar. Aangezien de Waaslanders pas op de voorlaatste speeldag zekerheid kregen over het behoud, werd de sportieve analyse pas begin maart gevoerd. Belangrijkste conclusie: Leekens blijft ook volgend seizoen trainer van Lokeren, maar dan als manager naar Engels model, met verregaande transferbevoegdheden. Zoveel werd de voorbije maanden al duidelijk met de aanwervingen van João Carlos en Giorgios Galitsios. "En deze zomer gaan we in de eerste plaats op zoek naar echte buitenspelers", kent Willy Reynders zijn opdracht al.

Slecht nieuws is dat voor Ayanda Patosi en Marko Miric, de twee vaste vleugelspelers in deze campagne, beiden types die graag naar binnen kruipen. Ex-Lokerenlieveling Nill De Pauw, op een zijspoor bij Guingamp, is alvast in beeld.

In de spits lijkt een vertrek van Hamdi Harbaoui nakend. De speler en zijn makelaar Mogi Bayat ontkennen dat er een akkoord is met Udinese, maar erkennen dat er concrete gesprekken gevoerd zijn. "Wij kunnen niets anders dan hen geloven," stelt Reynders in Sport/Voetbalmagazine, "maar Harbaoui is einde contract en kan onderhandelen met wie hij wil. Komende week zullen wij ook nog met hem praten."

Lokeren zal na drie speeldagen in play-off 2 een nieuwe evaluatie maken. Reynders: "Dan weet je of je meestrijdt voor de eerste plaats. Zo niet worden de overige matchen gebruikt om dingen uit te proberen."

Toen Georges Leekens (66) eind oktober overnam van Bob Peeters, ondertekende de voormalige bondscoach een contract tot het einde van dit seizoen, met optie voor één bijkomend jaar. Aangezien de Waaslanders pas op de voorlaatste speeldag zekerheid kregen over het behoud, werd de sportieve analyse pas begin maart gevoerd. Belangrijkste conclusie: Leekens blijft ook volgend seizoen trainer van Lokeren, maar dan als manager naar Engels model, met verregaande transferbevoegdheden. Zoveel werd de voorbije maanden al duidelijk met de aanwervingen van João Carlos en Giorgios Galitsios. "En deze zomer gaan we in de eerste plaats op zoek naar echte buitenspelers", kent Willy Reynders zijn opdracht al.Slecht nieuws is dat voor Ayanda Patosi en Marko Miric, de twee vaste vleugelspelers in deze campagne, beiden types die graag naar binnen kruipen. Ex-Lokerenlieveling Nill De Pauw, op een zijspoor bij Guingamp, is alvast in beeld.In de spits lijkt een vertrek van Hamdi Harbaoui nakend. De speler en zijn makelaar Mogi Bayat ontkennen dat er een akkoord is met Udinese, maar erkennen dat er concrete gesprekken gevoerd zijn. "Wij kunnen niets anders dan hen geloven," stelt Reynders in Sport/Voetbalmagazine, "maar Harbaoui is einde contract en kan onderhandelen met wie hij wil. Komende week zullen wij ook nog met hem praten."Lokeren zal na drie speeldagen in play-off 2 een nieuwe evaluatie maken. Reynders: "Dan weet je of je meestrijdt voor de eerste plaats. Zo niet worden de overige matchen gebruikt om dingen uit te proberen."