Competitieleider Club Brugge heeft zaterdagavond op de tweede speeldag in Play-off I met 2-0 verloren op het veld van KV Kortrijk. Stijn De Smet opende na vier minuten van op de stip de score, Brecht Capon (ex-Club) zette na achttien minuten al de eindstand op het scorebord in het Guldensporenstadion.

Voorlopig blijft Blauw-zwart met 34 punten aan de leiding in Play-off I, maar als AA Gent zaterdagavond de volle buit pakt bij Charleroi, nemen de Gentenaars de leidersplaats van de Bruggelingen over.

Ook Anderlecht kan zondag over Club wippen, maar dan moet de regerende landskampioen wel de drie punten pakken op bezoek bij Standard.

KV Kortrijk springt voorlopig met 29 punten over Standard naar de vierde plaats. Voor Club was het de vierde competitienederlaag van het seizoen, de eerste sinds 22 februari, toen er met 2-1 verloren werd op het veld van AA Gent.

Blauw-zwart kan de overvolle ziekenboeg als excuus aanroepen - Meunier(buik), Duarte (dij), Engels (knie) en Gedoz (lies) waren er niet bij in Kortrijk - maar in het Guldensporenstadion slagen ze er zelden in punten te sprokkelen. In de laatste acht wedstrijden gingen ze er liefst zeven keer onderuit en werd er slechts één keer gelijkgespeeld.

Strafschop

Ook zaterdag werd meteen duidelijk dat Club voor een loodzware opdracht stond. Na twee minuten kwam de bal terecht op de stip na een strafschopovertreding van Stefano Denswil op Capon, De Smet liet Mathew Ryan kansloos (1-0).

De thuisploeg drukte door en iets na het kwartier verdubbelde Capon de score, met een heerlijke knal van buiten de zestien (2-0). Club was nergens en met de rust in zicht moest Ryan nog alles uit de kast halen om Santini van de 3-0 te houden.

Na de pauze nam de bezoekende druk toe met de inbreng van de halffitte Victor Vazquez, in de plaats van de geblesseerde Boli Bolingoli, en woelwater José Izquierdo.

De thuisploeg hield echter makkelijk stand en boekte zo een verdiende zege tegen de West-Vlaamse provinciegenoten.

(Belga/SD)

Voorlopig blijft Blauw-zwart met 34 punten aan de leiding in Play-off I, maar als AA Gent zaterdagavond de volle buit pakt bij Charleroi, nemen de Gentenaars de leidersplaats van de Bruggelingen over. Ook Anderlecht kan zondag over Club wippen, maar dan moet de regerende landskampioen wel de drie punten pakken op bezoek bij Standard. KV Kortrijk springt voorlopig met 29 punten over Standard naar de vierde plaats. Voor Club was het de vierde competitienederlaag van het seizoen, de eerste sinds 22 februari, toen er met 2-1 verloren werd op het veld van AA Gent. Blauw-zwart kan de overvolle ziekenboeg als excuus aanroepen - Meunier(buik), Duarte (dij), Engels (knie) en Gedoz (lies) waren er niet bij in Kortrijk - maar in het Guldensporenstadion slagen ze er zelden in punten te sprokkelen. In de laatste acht wedstrijden gingen ze er liefst zeven keer onderuit en werd er slechts één keer gelijkgespeeld. Ook zaterdag werd meteen duidelijk dat Club voor een loodzware opdracht stond. Na twee minuten kwam de bal terecht op de stip na een strafschopovertreding van Stefano Denswil op Capon, De Smet liet Mathew Ryan kansloos (1-0). De thuisploeg drukte door en iets na het kwartier verdubbelde Capon de score, met een heerlijke knal van buiten de zestien (2-0). Club was nergens en met de rust in zicht moest Ryan nog alles uit de kast halen om Santini van de 3-0 te houden. Na de pauze nam de bezoekende druk toe met de inbreng van de halffitte Victor Vazquez, in de plaats van de geblesseerde Boli Bolingoli, en woelwater José Izquierdo. De thuisploeg hield echter makkelijk stand en boekte zo een verdiende zege tegen de West-Vlaamse provinciegenoten.(Belga/SD)