Cercle Brugge, Lierse én de Pro League - de belangenvereniging voor eersteklassers - hadden zich verzet tegen de toekenning van een licentie betaald voetbal aan Moeskroen, omdat de fusieclub volgens hen financieel onvoldoende stabiel zou zijn. Normaal gezien zou het BAS dat dossier op donderdag (23 april) in behandeling nemen, maar daar stak de rechtbank van Doornik een stokje voor, bevestigt RMP-voorzitter Edward Van Daele aan persagentschap Belga.

'Wij hebben inderdaad in kort geding kunnen bekomen dat het BAS het dossier van Cercle en Lierse - dat ons aangaat - niet verder mag behandelen, op straffe van een dwangsom', zegt de voorzitter. 'Dat verbod blijft van kracht tot de rechtbank in Doornik onze vierledige klacht tegen Lierse, Cercle, de Voetbalbond en het BAS ten gronde behandelt.'

Schadevergoeding

Moeskroen-Peruwelz eist voor de rechtbank 1 miljoen euro schadevergoeding van Cercle Brugge en Lierse, de clubs die de licentie van de Henegouwers willen laten intrekken met een beroepsprocedure voor het BAS. Ook eist het de stopzetting van de procedure.

Het is nog onduidelijk wanneer in die zaak een uitspraak mag worden verwacht, maar zolang dat niet het geval is, zal de club alvast zeker zijn licentie niet verliezen. Volgens Le Soir wordt de zaak voor de rechtbank op 27 april in behandeling genomen.

'Valsspelen'

'Ik kan dit niet anders noemen dan een hopeloze poging van een club die zich ternauwernood wil redden door vals te spelen', had Van Daele zaterdag nog laten weten. 'Want dat is waar we het hier over hebben: valsspelen. Cercle Brugge heeft zich sportief niet kunnen redden, en nu proberen ze het maar op een andere manier.

'Wij dekken al onze uitgaven met onze inkomsten. Daarom hebben wij ook het vertrouwen gekregen van de licentiecommissie.' (Belga/KVDA)

Cercle Brugge, Lierse én de Pro League - de belangenvereniging voor eersteklassers - hadden zich verzet tegen de toekenning van een licentie betaald voetbal aan Moeskroen, omdat de fusieclub volgens hen financieel onvoldoende stabiel zou zijn. Normaal gezien zou het BAS dat dossier op donderdag (23 april) in behandeling nemen, maar daar stak de rechtbank van Doornik een stokje voor, bevestigt RMP-voorzitter Edward Van Daele aan persagentschap Belga. 'Wij hebben inderdaad in kort geding kunnen bekomen dat het BAS het dossier van Cercle en Lierse - dat ons aangaat - niet verder mag behandelen, op straffe van een dwangsom', zegt de voorzitter. 'Dat verbod blijft van kracht tot de rechtbank in Doornik onze vierledige klacht tegen Lierse, Cercle, de Voetbalbond en het BAS ten gronde behandelt.' Moeskroen-Peruwelz eist voor de rechtbank 1 miljoen euro schadevergoeding van Cercle Brugge en Lierse, de clubs die de licentie van de Henegouwers willen laten intrekken met een beroepsprocedure voor het BAS. Ook eist het de stopzetting van de procedure. Het is nog onduidelijk wanneer in die zaak een uitspraak mag worden verwacht, maar zolang dat niet het geval is, zal de club alvast zeker zijn licentie niet verliezen. Volgens Le Soir wordt de zaak voor de rechtbank op 27 april in behandeling genomen. 'Ik kan dit niet anders noemen dan een hopeloze poging van een club die zich ternauwernood wil redden door vals te spelen', had Van Daele zaterdag nog laten weten. 'Want dat is waar we het hier over hebben: valsspelen. Cercle Brugge heeft zich sportief niet kunnen redden, en nu proberen ze het maar op een andere manier. 'Wij dekken al onze uitgaven met onze inkomsten. Daarom hebben wij ook het vertrouwen gekregen van de licentiecommissie.' (Belga/KVDA)