Lierse heeft op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 gewonnen van Club Brugge. Ook KRC Genk staat niet langer mee aan de leiding, na een 0-2 nederlaag tegen Standard. Zulte Waregem kende dan weer geen problemen met Charleroi en wordt leider met 25 punten, evenveel als Anderlecht. Bacca had Club nochtans vroeg op voorsprong gebracht, maar die 0-1 werd uitgeveegd met twee goals van Bourabia. Na de pauze bracht Bacca Club nog langszij, maar Okka scoorde in het slot de 3-2.

Blauw-zwart sprokkelde uit zijn laatste vijf competitiewedstrijden slechts twee punten.

Standard speelde in Genk fris onder de nieuwe trainer Mircea Rednic en Batshuayi scoorde kort na de pauze de 0-1. De Rouches hadden nog verschillende kansen op de counter, het was uiteindelijk Seijas die de 0-2 op het bord mocht zetten, voor Genk het eerste verlies van het seizoen.

Zulte Waregem kende geen problemen met Charleroi en won met 4-1, na goals van opnieuw Berrier, Hazard, Verboom en Leye. Badibanga lukte de eerredder voor de Henegouwers.

Kortrijk verloor met 1-0 bij Bergen en ook Oud-Heverlee Leuven en Lokeren wonnen voor eigen publiek, respectievelijk met 3-1 van KV Mechelen en 2-0 van Waasland-Beveren.

Onderaan deed Cercle Brugge een goede zaak: het won met 3-1 van Beerschot en geeft de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren. Beide clubs tellen 7 punten, 6 minder dan Lierse en Charleroi.

In de stand tellen Zulte Waregem en Anderlecht 25 punten. OHL wordt derde met 23 punten, 1 punt meer dan Club en Genk. (Belga)

Lierse heeft op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 gewonnen van Club Brugge. Ook KRC Genk staat niet langer mee aan de leiding, na een 0-2 nederlaag tegen Standard. Zulte Waregem kende dan weer geen problemen met Charleroi en wordt leider met 25 punten, evenveel als Anderlecht. Bacca had Club nochtans vroeg op voorsprong gebracht, maar die 0-1 werd uitgeveegd met twee goals van Bourabia. Na de pauze bracht Bacca Club nog langszij, maar Okka scoorde in het slot de 3-2. Blauw-zwart sprokkelde uit zijn laatste vijf competitiewedstrijden slechts twee punten. Standard speelde in Genk fris onder de nieuwe trainer Mircea Rednic en Batshuayi scoorde kort na de pauze de 0-1. De Rouches hadden nog verschillende kansen op de counter, het was uiteindelijk Seijas die de 0-2 op het bord mocht zetten, voor Genk het eerste verlies van het seizoen. Zulte Waregem kende geen problemen met Charleroi en won met 4-1, na goals van opnieuw Berrier, Hazard, Verboom en Leye. Badibanga lukte de eerredder voor de Henegouwers. Kortrijk verloor met 1-0 bij Bergen en ook Oud-Heverlee Leuven en Lokeren wonnen voor eigen publiek, respectievelijk met 3-1 van KV Mechelen en 2-0 van Waasland-Beveren. Onderaan deed Cercle Brugge een goede zaak: het won met 3-1 van Beerschot en geeft de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren. Beide clubs tellen 7 punten, 6 minder dan Lierse en Charleroi. In de stand tellen Zulte Waregem en Anderlecht 25 punten. OHL wordt derde met 23 punten, 1 punt meer dan Club en Genk. (Belga)