Lierse sluit heenronde af als rode lantaarn

© Belga

Lierse sluit de heenronde van de Jupiler Pro League af op de laatste plaats, na de 1-0 nederlaag bij KV Kortrijk op de 15e speeldag. KV Mechelen en Cercle Brugge speelden zaterdagavond 1-1 gelijk.

Kortrijk zette in het eigen Guldensporenstadion zijn dominantie na een halfuur om in een 1-0 voorsprong. Het was Lierse-verdediger Thomas Wils die na een hoekschop zijn eigen doelman verschalkte. Luttele minuten later kreeg het team van Yves Vanderhaeghe een uitgelezen kans op de 2-0. Matton trapte de toegekende penalty echter tegen de paal. Na de pauze slaagde Lierse er niet meer in om nog een punt uit de brand te slepen.

Achter de Kazerne serveerden KV Mechelen en Cercle Brugge een flauwe eerste helft. Malinwa wist op het uur dan toch de score te openen. Na een in de muur gemikte vrije trap kwam de bal voor de voeten van Hanni, die de 1-0 binnentrapte. Kosanovic kopte voor de Mechelaars nog op de paal, maar het was uiteindelijk Cercle-spits Kabananga (84.) die op aangeven van Buysse de 1-1 op het scorebord zette. Dankzij het behaalde punt laat Cercle Brugge (13 punten) Lierse (12) alleen achter op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. Kortrijk is voorlopig vijfde met 22 punten, KV Mechelen staat op de negende plaats met 19 punten.

Zulte Waregem won vrijdag de openingswedstrijd van de 15e speeldag met 1-3 bij KV Oostende. Zaterdag klopte Charleroi Moeskroen-Péruwelz met 0-2 in de Henegouwse derby.

Het zwaartepunt van de 15e speeldag ligt op zondag. De confrontatie tussen AA Gent en Anderlecht, respectievelijk de tweede en de leider in de stand, is om 14u30 de topaffiche. Om 18u kijkt Club Brugge Westerlo in de ogen. Racing Genk/Standard en Lokeren/Waasland-Beveren sluiten de 15e speeldag af. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content