Olivier Guillou (51) bracht het grootste deel van zijn trainerscarrière door aan de zijde van zijn oom Jean-Marc in diens respectieve jeugdacademies in Afrika. In België werkte hij op de jeugdacademie van Tongerlo tot Lierse SK hem eind januari promoveerde tot hoofdtrainer na het ontslag van Slavisa Stojanovic. Zijn opdracht: de club in eerste klasse houden.

Een voordeel voor Guillou is dat Cercle Brugge de enige eersteklasser is waartegen Lierse in competitie zes op zes haalde. Was het daarom de best mogelijke tegenstander in PO3?

"Het kan op mentaal vlak een voordeel zijn", erkent de Franse trainer. "Daarnaast weten we ook hoe goed ons voetbal is. Wat ook in ons voordeel spreekt: ik kan me niet voorstellen wat er in het hoofd van de spelers van Cercle is omgegaan in die slotfase van de wedstrijd tegen KV Mechelen. Het moet vreselijk zijn om in vijf minuten van de hemel in de hel te belanden."

Toch heeft ook Cercle volgens Guillou enkele troeven in PO3: "Drie punten voorsprong en het besef dat ze drie keer thuis spelen in vijf matchen. Hun nieuwe trainer, Dennis van Wijk, heeft niet geleden onder het trauma tegen Mechelen. Hij kan nieuw enthousiasme overbrengen. Als je al die factoren tegen mekaar afweegt, zou ik zeggen dat het fiftyfifty is qua kansberekening voor beide ploegen."

Olivier Guillou (51) bracht het grootste deel van zijn trainerscarrière door aan de zijde van zijn oom Jean-Marc in diens respectieve jeugdacademies in Afrika. In België werkte hij op de jeugdacademie van Tongerlo tot Lierse SK hem eind januari promoveerde tot hoofdtrainer na het ontslag van Slavisa Stojanovic. Zijn opdracht: de club in eerste klasse houden. Een voordeel voor Guillou is dat Cercle Brugge de enige eersteklasser is waartegen Lierse in competitie zes op zes haalde. Was het daarom de best mogelijke tegenstander in PO3?"Het kan op mentaal vlak een voordeel zijn", erkent de Franse trainer. "Daarnaast weten we ook hoe goed ons voetbal is. Wat ook in ons voordeel spreekt: ik kan me niet voorstellen wat er in het hoofd van de spelers van Cercle is omgegaan in die slotfase van de wedstrijd tegen KV Mechelen. Het moet vreselijk zijn om in vijf minuten van de hemel in de hel te belanden." Toch heeft ook Cercle volgens Guillou enkele troeven in PO3: "Drie punten voorsprong en het besef dat ze drie keer thuis spelen in vijf matchen. Hun nieuwe trainer, Dennis van Wijk, heeft niet geleden onder het trauma tegen Mechelen. Hij kan nieuw enthousiasme overbrengen. Als je al die factoren tegen mekaar afweegt, zou ik zeggen dat het fiftyfifty is qua kansberekening voor beide ploegen."