'De beslissing werd genomen omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd', meldt Lokeren. 'De wedstrijd van vanavond staat aangeduid als een risicowedstrijd. Bij dergelijke wedstrijden wordt telkens de hulp ingeroepen van manschappen uit Brussel. Gezien het terreurrisico in de hoofdstad, kunnen deze manschappen niet in Lokeren worden ingezet. De Burgemeester heeft daarom, op advies van de Veiligheidsraad, beslist de wedstrijd niet te laten doorgaan. Als club respecteren we deze beslissing omdat er elementen waren die aangaven dat de veiligheid inderdaad niet kon worden verzekerd.'

Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet duidelijk.

De competitiewedstrijd van zondag (18u) tussen Moeskroen-Péruwelz en Charleroi is afgelast omdat de lokale ordediensten door de verhoogde terreurdreiging in Brussel niet kunnen rekenen op federale versterking, zo meldt de Pro League.

Geen algemene afgelasting

Eerder op de dag liet de Pro League weten dat alle wedstrijden van de zestiende speeldag, ondanks de terreurdreiging, gewoon doorgaan.

'De Pro League werd deze morgen geïnformeerd van de aanbeveling van het crisiscentrum betreffende (onder andere) de afgelasting van de wedstrijden van 1ste Nationale Afdeling. Zonder andere indicatie, heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de 7 resterende te spelen wedstrijden van Jupiler Pro League NIET af te lassen. De Raad van Bestuur stelt vast dat het bedreigingsniveau 4 enkel voor het Brussels Hoofdstedelijke gewest geldt en dat het concert van Johny Hallyday in Paleis 12 gisteren gewoon is doorgegaan', klinkt het in een persbericht.

'We herinneren eraan dat de maximale, verspreide voorzorgsmaatregelen bij de clubs zullen worden gerespecteerd en dat deze indien nodig in overleg met de lokale overheden nog zullen worden aangevuld. Indien er concreet aanwijsbare dreigingen gekend zijn bij de lokale overheden, zullen deze overheden overgaan tot de afgelasting van de wedstrijden hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is.'

Er staan zaterdag en zondag nog vijf matchen in de eerste klasse op het programma. Vrijdagavond openden AA Gent en Westerlo de speeldag met een duel in de Ghelamco Arena. De kampioen won met 5-0. (Belga/KVDA)

'De beslissing werd genomen omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd', meldt Lokeren. 'De wedstrijd van vanavond staat aangeduid als een risicowedstrijd. Bij dergelijke wedstrijden wordt telkens de hulp ingeroepen van manschappen uit Brussel. Gezien het terreurrisico in de hoofdstad, kunnen deze manschappen niet in Lokeren worden ingezet. De Burgemeester heeft daarom, op advies van de Veiligheidsraad, beslist de wedstrijd niet te laten doorgaan. Als club respecteren we deze beslissing omdat er elementen waren die aangaven dat de veiligheid inderdaad niet kon worden verzekerd.' Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet duidelijk. De competitiewedstrijd van zondag (18u) tussen Moeskroen-Péruwelz en Charleroi is afgelast omdat de lokale ordediensten door de verhoogde terreurdreiging in Brussel niet kunnen rekenen op federale versterking, zo meldt de Pro League. Eerder op de dag liet de Pro League weten dat alle wedstrijden van de zestiende speeldag, ondanks de terreurdreiging, gewoon doorgaan. 'De Pro League werd deze morgen geïnformeerd van de aanbeveling van het crisiscentrum betreffende (onder andere) de afgelasting van de wedstrijden van 1ste Nationale Afdeling. Zonder andere indicatie, heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de 7 resterende te spelen wedstrijden van Jupiler Pro League NIET af te lassen. De Raad van Bestuur stelt vast dat het bedreigingsniveau 4 enkel voor het Brussels Hoofdstedelijke gewest geldt en dat het concert van Johny Hallyday in Paleis 12 gisteren gewoon is doorgegaan', klinkt het in een persbericht.'We herinneren eraan dat de maximale, verspreide voorzorgsmaatregelen bij de clubs zullen worden gerespecteerd en dat deze indien nodig in overleg met de lokale overheden nog zullen worden aangevuld. Indien er concreet aanwijsbare dreigingen gekend zijn bij de lokale overheden, zullen deze overheden overgaan tot de afgelasting van de wedstrijden hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is.'Er staan zaterdag en zondag nog vijf matchen in de eerste klasse op het programma. Vrijdagavond openden AA Gent en Westerlo de speeldag met een duel in de Ghelamco Arena. De kampioen won met 5-0. (Belga/KVDA)