Vanaf 7 mei staan er enkele zeer drukke weken op het programma in het kader van de strijd om promotie naar eerste klasse. Met om de drie/vier dagen telkens een topwedstrijd op het programma in de eindronde van tweedeklasse. Top zeggen we, want met Oud-Heverlee Leuven, Lommel United en KAS Eupen staan drie ambitieuze clubs te dringen om promotie naar de elite. Clubs die hun financiën netjes op orde hebben en kwalitatief de sprong naar de Jupiler Pro League aankunnen. Lierse SK mag zijn tenen uitkuisen om na het overleven van PO3 ook deze nacompetitie als overwinnaar af te sluiten.

Ivan Leko dicht zijn ex-club OHL alvast goed kansen toe: "Ze hebben meer voorbereiding gehad dan de andere ploegen en speelden al 4 maanden zonder enige druk. De kern van OHL is breed genoeg om nu 6 matchen alles te geven", vertelde hij aan Voetbalkrant. Lommel United, op papier de sterkste ploeg onder de tweedeklassers, ziet Leko met een handicap beginnen: "Het missen van de titel is gegarandeerd een nadeel voor Lommel. De druk was waarschijnlijk enorm de laatste weken en dat zou wel eens nadelig kunnen zijn. De mentale factor zal heel belangrijk zijn."

"In de eindronde moeten we respect tonen voor onze tegenstanders. We moeten bescheiden zijn en moeten er alles aan doen om onze fans weer te laten juichen", liet Liersetrainer Olivier Guillou op zijn beurt weten.

De Lierenaars lijken alvast niet gediend door het vooropgestelde programma. Ze starten en eindigen buitenshuis. Ook OH Leuven heeft diezelfde reden tot klagen.

De kalender:

Speeldag 1 - Donderdag 7 mei (20u30):

Eupen - Lierse

Lommel United - OH Leuven

Speeldag 2 - Zondag 10 mei (16u30):

OH Leuven - Eupen

Lierse - Lommel United

Speeldag 3 - Donderdag 14 mei (20u30):

Lierse - OH Leuven

Eupen - Lommel United

Speeldag 4 - Zondag 17 mei (16u30):

OH Leuven - Lierse

Lommel United - Eupen

Speeldag 5 - Woensdag 20 mei (20u30):

OH Leuven - Lommel United

Lierse - Eupen

Speeldag 6 - Zondag 24 mei (16u30):

Lommel United - Lierse

Eupen - OH Leuven

Vanaf 7 mei staan er enkele zeer drukke weken op het programma in het kader van de strijd om promotie naar eerste klasse. Met om de drie/vier dagen telkens een topwedstrijd op het programma in de eindronde van tweedeklasse. Top zeggen we, want met Oud-Heverlee Leuven, Lommel United en KAS Eupen staan drie ambitieuze clubs te dringen om promotie naar de elite. Clubs die hun financiën netjes op orde hebben en kwalitatief de sprong naar de Jupiler Pro League aankunnen. Lierse SK mag zijn tenen uitkuisen om na het overleven van PO3 ook deze nacompetitie als overwinnaar af te sluiten.Ivan Leko dicht zijn ex-club OHL alvast goed kansen toe: "Ze hebben meer voorbereiding gehad dan de andere ploegen en speelden al 4 maanden zonder enige druk. De kern van OHL is breed genoeg om nu 6 matchen alles te geven", vertelde hij aan Voetbalkrant. Lommel United, op papier de sterkste ploeg onder de tweedeklassers, ziet Leko met een handicap beginnen: "Het missen van de titel is gegarandeerd een nadeel voor Lommel. De druk was waarschijnlijk enorm de laatste weken en dat zou wel eens nadelig kunnen zijn. De mentale factor zal heel belangrijk zijn.""In de eindronde moeten we respect tonen voor onze tegenstanders. We moeten bescheiden zijn en moeten er alles aan doen om onze fans weer te laten juichen", liet Liersetrainer Olivier Guillou op zijn beurt weten. De Lierenaars lijken alvast niet gediend door het vooropgestelde programma. Ze starten en eindigen buitenshuis. Ook OH Leuven heeft diezelfde reden tot klagen.De kalender:Speeldag 1 - Donderdag 7 mei (20u30): Eupen - Lierse Lommel United - OH LeuvenSpeeldag 2 - Zondag 10 mei (16u30): OH Leuven - Eupen Lierse - Lommel United Speeldag 3 - Donderdag 14 mei (20u30): Lierse - OH Leuven Eupen - Lommel United Speeldag 4 - Zondag 17 mei (16u30): OH Leuven - Lierse Lommel United - EupenSpeeldag 5 - Woensdag 20 mei (20u30): OH Leuven - Lommel United Lierse - Eupen Speeldag 6 - Zondag 24 mei (16u30): Lommel United - Lierse Eupen - OH Leuven