Michel Louwagie toont zich laaiend enthousiast over zijn nieuwe Spaanse trainer, Víctor Fernández. De AA Gent-manager ziet de rest van het seizoen dan ook hoopvol tegemoet. Michel Louwagie sprak op 6 januari in Valencia voor het eerst met Fernández en geraakte meteen danig onder de indruk, vertelt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik was er samen met onze assistent-trainer Manu Ferrera. Het gesprek was bijzonder professioneel georganiseerd, we zaten met een zestal personen aan tafel. Zijn makelaar spreekt Engels en Frans, het gaat om een groot kantoor in Spanje.

"Hij verbaasde me op zich niet echt met zijn betoog, want ik verwachtte dat wel van zo iemand. Maar het is de eerste keer in 23 jaar dat ik wel zo onder de indruk was van zijn klare kijk, zijn voetbalfilosofie en precieze benadering. Volledig no-nonsense en to the point. Dat vond ik indrukwekkend."

"Vooral de manier waarop hij concrete en directe vragen stelde aan Manu", gaat Louwagie daar iets dieper op in. "Misschien lijken het details, de wedstrijdvoorbereiding, de échte kennis van een spelersgroep en de verhouding tot de media. Maar hij bekijkt dat heel diepgaand. Ik spreek niet voor niks over señor, omdat ik hem een grote mijnheer vind."

Meer power

Het blijft evenwel vreemd dat Fernández streeft naar combinatievoetbal, terwijl het Gentse bestuur - op aanraden van Bob Peeters - voor meer kracht koos met de terugkeer van onder andere Christophe Lepoint en Elimane Coulibaly. Dat lijkt een onverzoenbare transferpolitiek.

Louwagie: "Wie zegt dat? Víctor heeft me dat alleszins zo niet duidelijk gemaakt. Die keuze voor meer power was ook de conclusie van de clubleiding. Onze voetbalvisies lopen parallel, dat zal je wel snel merken. Onze nieuwe coach wist heel goed welke spelers we hadden, kreeg ook de namen van de nieuwkomers doorgespeeld en zag hen op video. Ik zie daar dan ook weinig problemen."

Al laat de Gentse dirigent de deur open naar verdere transferactiviteiten: "Het zou kunnen dat er nog iemand bij komt als er andere spelers beslissen weg te gaan."

Alles mogelijk

Welke ambities liggen er voor AA Gent in dit seizoen nog in het verschiet? Op Radio1 opperde Louwagie al dat de coach moet proberen te redden wat er te redden valt. "Dat heb ik zo niet uitgedrukt", weerlegt de manager.

"We gaan ons best doen, ook al wacht er ons op papier een loodzwaar programma met Anderlecht, Standard en Club Brugge. Maar elke match op het hoogste niveau is zwaar. Misschien komen we wel beter tot ons recht tegen de zogezegd betere tegenstrevers. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. (grijnst) Met Gent is tegenwoordig alles mogelijk."

Michel Louwagie toont zich laaiend enthousiast over zijn nieuwe Spaanse trainer, Víctor Fernández. De AA Gent-manager ziet de rest van het seizoen dan ook hoopvol tegemoet. Michel Louwagie sprak op 6 januari in Valencia voor het eerst met Fernández en geraakte meteen danig onder de indruk, vertelt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Ik was er samen met onze assistent-trainer Manu Ferrera. Het gesprek was bijzonder professioneel georganiseerd, we zaten met een zestal personen aan tafel. Zijn makelaar spreekt Engels en Frans, het gaat om een groot kantoor in Spanje. "Hij verbaasde me op zich niet echt met zijn betoog, want ik verwachtte dat wel van zo iemand. Maar het is de eerste keer in 23 jaar dat ik wel zo onder de indruk was van zijn klare kijk, zijn voetbalfilosofie en precieze benadering. Volledig no-nonsense en to the point. Dat vond ik indrukwekkend.""Vooral de manier waarop hij concrete en directe vragen stelde aan Manu", gaat Louwagie daar iets dieper op in. "Misschien lijken het details, de wedstrijdvoorbereiding, de échte kennis van een spelersgroep en de verhouding tot de media. Maar hij bekijkt dat heel diepgaand. Ik spreek niet voor niks over señor, omdat ik hem een grote mijnheer vind."Meer powerHet blijft evenwel vreemd dat Fernández streeft naar combinatievoetbal, terwijl het Gentse bestuur - op aanraden van Bob Peeters - voor meer kracht koos met de terugkeer van onder andere Christophe Lepoint en Elimane Coulibaly. Dat lijkt een onverzoenbare transferpolitiek.Louwagie: "Wie zegt dat? Víctor heeft me dat alleszins zo niet duidelijk gemaakt. Die keuze voor meer power was ook de conclusie van de clubleiding. Onze voetbalvisies lopen parallel, dat zal je wel snel merken. Onze nieuwe coach wist heel goed welke spelers we hadden, kreeg ook de namen van de nieuwkomers doorgespeeld en zag hen op video. Ik zie daar dan ook weinig problemen."Al laat de Gentse dirigent de deur open naar verdere transferactiviteiten: "Het zou kunnen dat er nog iemand bij komt als er andere spelers beslissen weg te gaan."Alles mogelijkWelke ambities liggen er voor AA Gent in dit seizoen nog in het verschiet? Op Radio1 opperde Louwagie al dat de coach moet proberen te redden wat er te redden valt. "Dat heb ik zo niet uitgedrukt", weerlegt de manager. "We gaan ons best doen, ook al wacht er ons op papier een loodzwaar programma met Anderlecht, Standard en Club Brugge. Maar elke match op het hoogste niveau is zwaar. Misschien komen we wel beter tot ons recht tegen de zogezegd betere tegenstrevers. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. (grijnst) Met Gent is tegenwoordig alles mogelijk."