Nu White Star Woluwe in geldnood zit sinds het vertrek van mecenas Philippe Sotiaux en het ei zo na de boeken moet neerleggen, is het al enkele dagen op zoek naar een nooduitgang. De tweedeklasser heeft 800.000 euro nodig om het seizoen vol te maken. Gisteren bevestigde het bestuur dat er zich een mogelijke overnemer heeft gemeld.

Vandaag werd duidelijk dat het gaat om de Luciano D'Onofrio, oud-vicevoorzitter van Standard. D'Onofrio had ook al een hand in de komst van de Qatari naar Eupen. Volgens onze bronnen heeft D'Onofrio vanmiddag getafeld met WSW-voorzitter Michel Farin en diens rechterhand, clubarts Charly Chapelle, in het Italiaans restaurant Mare e Monti in Woluwe. Op het menu stond, gezien er gepraat werd over een businessplan, een investering in de Brusselse club (of zelfs een volledige overname). Farin was later deze middag niet bereikbaar voor commentaar.

Het is moeilijk uit te maken of Luciano D'Onofrio zich alleen en ten persoonlijken titel zou engageren. Zijn verwikkelingen met het gerecht nopen hem tot enige discretie. Een andere optie zou dan ook zijn dat hij de weg bereid voor de Qatarese academie Aspire, zoals hij dat voor Eupen deed. Die academie hoopt jaarlijks een vijftiental spelers klaar te stomen voor de Europese markt. Sinds het begin van het seizoen doet Eupen dienst als opleidingsclub, maar de Qatari zoeken een tweede ankerpunt, aangezien Eupen onmogelijk elk seizoen vijftien spelers kan afleveren.

Nu White Star Woluwe in geldnood zit sinds het vertrek van mecenas Philippe Sotiaux en het ei zo na de boeken moet neerleggen, is het al enkele dagen op zoek naar een nooduitgang. De tweedeklasser heeft 800.000 euro nodig om het seizoen vol te maken. Gisteren bevestigde het bestuur dat er zich een mogelijke overnemer heeft gemeld.Vandaag werd duidelijk dat het gaat om de Luciano D'Onofrio, oud-vicevoorzitter van Standard. D'Onofrio had ook al een hand in de komst van de Qatari naar Eupen. Volgens onze bronnen heeft D'Onofrio vanmiddag getafeld met WSW-voorzitter Michel Farin en diens rechterhand, clubarts Charly Chapelle, in het Italiaans restaurant Mare e Monti in Woluwe. Op het menu stond, gezien er gepraat werd over een businessplan, een investering in de Brusselse club (of zelfs een volledige overname). Farin was later deze middag niet bereikbaar voor commentaar. Het is moeilijk uit te maken of Luciano D'Onofrio zich alleen en ten persoonlijken titel zou engageren. Zijn verwikkelingen met het gerecht nopen hem tot enige discretie. Een andere optie zou dan ook zijn dat hij de weg bereid voor de Qatarese academie Aspire, zoals hij dat voor Eupen deed. Die academie hoopt jaarlijks een vijftiental spelers klaar te stomen voor de Europese markt. Sinds het begin van het seizoen doet Eupen dienst als opleidingsclub, maar de Qatari zoeken een tweede ankerpunt, aangezien Eupen onmogelijk elk seizoen vijftien spelers kan afleveren.