"Wat ik vooraan in ons team mis," zegt Hernán Losada in Sport/Voetbalmagazine, "is een type als Sherjill MacDonald, een speler met snelheid, die ruimtes kan creëren door de verdediging van de tegenstander open te rijten, die in de hoeken duikt, voor wie je de bal gewoon in de ruimte kan droppen. Een jongen als MacDonald rond Coulibaly, dat was perfect geweest. Maar we hebben nu in heel onze groep niet één zo'n type."

Beerschot speelt momenteel in een 4-3-3 waarin de flankspelers targetspits Elimane Coulibaly zouden moeten voeden met voorzetten. Losada ziet dat die tactiek nog niet ten volle rendeert: "Coulibaly krijgt meer ballen vanuit het centrum dan vanaf de flanken. Op dit moment zie je bij ons niet de typische 4-3-3 met wingers die het verschil maken op de flanken en dan voorzetten geven voor de centrumspits. Onze flankspelers hebben niet de kwaliteit om het één-tegen-éénduel te winnen en om daarna op volle snelheid een voorzet te geven, het zijn andere types. Joachim Mununga is een heel sterke speler die de bal kan bijhouden, die duels kan winnen op kracht. En Goran Galesic heeft nog wat tijd nodig om zich aan te passen."

De Argentijn heeft het wel voor de grote Senegalees in de punt van de aanval, zo erkent hij in Sport/Voetbalmagazine. "Soms zie je types als hij vooral groot en ruw zijn, maar Coulibaly is slim met de bal aan de voet, je kunt met hem een één-twee opzetten. Hij verbaast mij in positieve zin. Ik kende hem van zijn tijd bij Kortrijk en Gent, maar hij is anders als je met hem speelt." (KDR)

"Wat ik vooraan in ons team mis," zegt Hernán Losada in Sport/Voetbalmagazine, "is een type als Sherjill MacDonald, een speler met snelheid, die ruimtes kan creëren door de verdediging van de tegenstander open te rijten, die in de hoeken duikt, voor wie je de bal gewoon in de ruimte kan droppen. Een jongen als MacDonald rond Coulibaly, dat was perfect geweest. Maar we hebben nu in heel onze groep niet één zo'n type."Beerschot speelt momenteel in een 4-3-3 waarin de flankspelers targetspits Elimane Coulibaly zouden moeten voeden met voorzetten. Losada ziet dat die tactiek nog niet ten volle rendeert: "Coulibaly krijgt meer ballen vanuit het centrum dan vanaf de flanken. Op dit moment zie je bij ons niet de typische 4-3-3 met wingers die het verschil maken op de flanken en dan voorzetten geven voor de centrumspits. Onze flankspelers hebben niet de kwaliteit om het één-tegen-éénduel te winnen en om daarna op volle snelheid een voorzet te geven, het zijn andere types. Joachim Mununga is een heel sterke speler die de bal kan bijhouden, die duels kan winnen op kracht. En Goran Galesic heeft nog wat tijd nodig om zich aan te passen."De Argentijn heeft het wel voor de grote Senegalees in de punt van de aanval, zo erkent hij in Sport/Voetbalmagazine. "Soms zie je types als hij vooral groot en ruw zijn, maar Coulibaly is slim met de bal aan de voet, je kunt met hem een één-twee opzetten. Hij verbaast mij in positieve zin. Ik kende hem van zijn tijd bij Kortrijk en Gent, maar hij is anders als je met hem speelt." (KDR)