Tot maandag kon wie geïnteresseerd is in de job van secretaris-generaal bij de KBVB, zijn/haar kandidatuur indienen bij Hudson. Het selectiebureau zocht zelf ook actief naar kandidaten en zal binnenkort vijf namen voorstellen aan de KBVB. Een selectiecomité onder leiding van François De Keersmaecker zal hieruit de nieuwe topman kiezen.

Een van hen is Alexander Janssen, de Nederlandse CEO van TopSportsLab, een voormalige spin-off van de KU Leuven die software ontwikkelt om blessures bij sporters te voorkomen en risicofactoren in kaart te brengen. Janssen, die met een Française gehuwd is, was eerder eigenaar van telecomoperator United Telecom en werkte jarenlang voor een Amerikaanse olie- en gasmultinational. 'Een echte wereldburger', aldus een intimus.

De kans is groot dat het selectiecomité van de KBVB toch kiest voor iemand uit het eigen voetbalmilieu, met name Pierre François (ex-Standard). François werd vorig jaar opgevist door de Pro League in de voordien onbestaande functie van gedelegeerd bestuurder. Met François als secretaris-generaal zou de machtsgreep van de Pro League compleet zijn, na de creatie van een extra stoel in de raad van bestuur voor Bart Verhaeghe (Club Brugge).

Tot maandag kon wie geïnteresseerd is in de job van secretaris-generaal bij de KBVB, zijn/haar kandidatuur indienen bij Hudson. Het selectiebureau zocht zelf ook actief naar kandidaten en zal binnenkort vijf namen voorstellen aan de KBVB. Een selectiecomité onder leiding van François De Keersmaecker zal hieruit de nieuwe topman kiezen. Een van hen is Alexander Janssen, de Nederlandse CEO van TopSportsLab, een voormalige spin-off van de KU Leuven die software ontwikkelt om blessures bij sporters te voorkomen en risicofactoren in kaart te brengen. Janssen, die met een Française gehuwd is, was eerder eigenaar van telecomoperator United Telecom en werkte jarenlang voor een Amerikaanse olie- en gasmultinational. 'Een echte wereldburger', aldus een intimus.De kans is groot dat het selectiecomité van de KBVB toch kiest voor iemand uit het eigen voetbalmilieu, met name Pierre François (ex-Standard). François werd vorig jaar opgevist door de Pro League in de voordien onbestaande functie van gedelegeerd bestuurder. Met François als secretaris-generaal zou de machtsgreep van de Pro League compleet zijn, na de creatie van een extra stoel in de raad van bestuur voor Bart Verhaeghe (Club Brugge).