Bouwkranen staan er niet aan de Genkse Cristal Arena, maar op het veld staat de nieuwe trainer volop in een bouwwerf. Gestroomlijnd voetbalt Genk nog niet, merkte Peter Maes zaterdag na de wedstrijd tegen Westerlo op. 'Je ziet dat we het enthousiasme nog niet altijd kunnen overbrengen op de tribunes. We winnen, maar kunnen nog veel beter', vertelde hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Tevreden is Maes alvast met het debuut van Sebastien Dewaest. 'Dat is een rots, en hij toont zich ook als dusdanig. Hij straalt uit dat hij elk duel wil en kan winnen.' Voor het eind van de maand verwacht Maes nog één of meer nieuwe spelers. Dat kan, want Genk heeft de afgelopen weken flink gecasht, al moet een flink deel van dat ontvangen geld dienen om het tekort van afgelopen seizoen weg te werken.

Meer nog dan nieuwe namen wil Maes een andere attitude in de kleedkamer en op het veld zien. 'We gaan stilaan naar een goeie werkattitude.' De afgelopen weken botste hij op weerstand, niet alleen in de spelersgroep maar in de algemene werksfeer. Helemaal anders dan bij Lokeren waar hij het sportieve gebeuren beheerste en afschermde. Bij Genk sijpelen nog altijd de invloeden van boven naar de kleedkamer en omgekeerd door, zo viel ook te merken in de hele communicatie rond Mbodji Kara.

Bewust liet de nieuwe trainer dat niet over zich heen gaan. Die strijd wil Maes best aangaan. 'Anders was ik beter in mijn comfortzone op Lokeren gebleven. Dat had ik ook gekund, maar zo zit ik niet in mekaar. Dit is een flinke uitdaging, maar dat vind ik fantastisch, om die aan te gaan. Genk hoort bij de G5, maar laat ons liever dan te denken hoe we straks weer top worden in PO1 maar eerst eens proberen PO1 te halen.'

Bouwkranen staan er niet aan de Genkse Cristal Arena, maar op het veld staat de nieuwe trainer volop in een bouwwerf. Gestroomlijnd voetbalt Genk nog niet, merkte Peter Maes zaterdag na de wedstrijd tegen Westerlo op. 'Je ziet dat we het enthousiasme nog niet altijd kunnen overbrengen op de tribunes. We winnen, maar kunnen nog veel beter', vertelde hij aan Sport/Voetbalmagazine.Tevreden is Maes alvast met het debuut van Sebastien Dewaest. 'Dat is een rots, en hij toont zich ook als dusdanig. Hij straalt uit dat hij elk duel wil en kan winnen.' Voor het eind van de maand verwacht Maes nog één of meer nieuwe spelers. Dat kan, want Genk heeft de afgelopen weken flink gecasht, al moet een flink deel van dat ontvangen geld dienen om het tekort van afgelopen seizoen weg te werken.Meer nog dan nieuwe namen wil Maes een andere attitude in de kleedkamer en op het veld zien. 'We gaan stilaan naar een goeie werkattitude.' De afgelopen weken botste hij op weerstand, niet alleen in de spelersgroep maar in de algemene werksfeer. Helemaal anders dan bij Lokeren waar hij het sportieve gebeuren beheerste en afschermde. Bij Genk sijpelen nog altijd de invloeden van boven naar de kleedkamer en omgekeerd door, zo viel ook te merken in de hele communicatie rond Mbodji Kara. Bewust liet de nieuwe trainer dat niet over zich heen gaan. Die strijd wil Maes best aangaan. 'Anders was ik beter in mijn comfortzone op Lokeren gebleven. Dat had ik ook gekund, maar zo zit ik niet in mekaar. Dit is een flinke uitdaging, maar dat vind ik fantastisch, om die aan te gaan. Genk hoort bij de G5, maar laat ons liever dan te denken hoe we straks weer top worden in PO1 maar eerst eens proberen PO1 te halen.'