Málaga maakt Jovanovic het hof

© BELGA

Toen hij Villarreal trainde, had Manuel Pellegrini al interesse in Milan Jovanovic. Anderlecht zou de Serviër echter graag houden.

Als Anderlecht de titel pakt en zich daarmee verzekert van rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League, krijgt Milan Jovanovic een nieuw contract van één jaar aangeboden.

Herman Van Holsbeeck is van oordeel dat de maturiteit, de grinta en de assists van de Serviër van grote waarde zijn voor de ploeg. “De statistieken pleiten in zijn voordeel”, zegt Van Holsbeeck.

Maar niet alleen het bestuur van paars-wit zou een contractverlenging welgevallig zijn, ook coach John van den Brom, de echtgenote van Jovanovic en zijn makelaar Dejan Veljkovic zouden een langer verblijf in het Vanden Stockstadion prima vinden.

Málaga

Maar de linksbuiten wordt nu het hof gemaakt door Málaga, de ex-tegenstander van Anderlecht in de Champions League dit seizoen. Uit de onderlinge wedstrijden hebben de Spanjaarden de technische bagage van Jovanovic onthouden. Manuel Pellegrini had toen hij Villarreal trainde al interesse voor de Serviër.

Een onmiddellijke transfer is niet ondenkbaar, zo klinkt het in Spanje. Málaga doet het goed in de Primera División en zelfs uitstekend in Europa, maar de Andalusische club heeft schulden en mag van de UEFA volgend seizoen niet deelnemen aan een Europabeker.

Andere ambities

Ondanks de belangstelling van een grote club, uit een kampioenschap dat hem naar zijn eigen mening wel zou liggen, heeft Jovanovic voor het ogenblik andere ambities: hij heeft zijn zinnen gezet op de dubbel.

Op zijn Belgisch palmares zouden dan vier titels, een beker, een Gouden Schoen en een trofee van Profvoetballer van het Jaar prijken.

Málaga, maar ook Olympiacos en enkele clubs uit Qatar zullen zich later zeker opnieuw melden, want aan het einde van zijn contract zal Jovanovic een vrije en gratis speler zijn. (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content