Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck moest afgelopen weekend een loodzware beslissing nemen om zijn coach en persoonlijke vriend John van den Brom aan de deur te zetten. "Iedereen heeft zijn aandeel in deze malaise. Het is tijd dat de spelersgroep ook eens voor de spiegel gaat staan", vertelde Van Holsbeeck tijdens een persconferentie in Neerpede.

"John was na de wedstrijd in Leuven enorm teleurgesteld in de spelersgroep. Ik denk dat hij nu vooral op menselijk vlak gebroken is. We hebben hem als bestuur zolang mogelijk maximale rugdekking gegeven, maar de druk was te groot geworden. Dat doet iets met een mens. John is niet gewend om zoveel kritiek te krijgen en daardoor was hij op het einde een deel van zijn spontaniteit kwijt. Enkel goeie resultaten kunnen de situatie dan nog ontmijnen. Als die uitblijven, moet je in het voetbal moeilijke beslissingen durven nemen. Want door een trainerswissel hoop je natuurlijk de druk weg te halen", verduidelijkte Van Holsbeeck.

"Van den Brom heeft ontzettend veel kwaliteiten en ik denk ook dat hij veel geleerd heeft uit deze omstandigheden. Maandagnamiddag neemt hij nog afscheid van de spelersgroep en daarna is het aan Besnik Hasi om de ploeg te leiden. Als het kan, willen we met hem voor meerdere jaren doorgaan", besloot de Anderlecht-manager.

Hoofdtrainer Besnik Hasi

Op de 30e speeldag krijgt Hasi zijn vuurdoop als hoofdtrainer. Dan neemt paars-wit het op de laatste speeldag van de reguliere competitie op tegen KV Oostende. (Belga/INM)

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck moest afgelopen weekend een loodzware beslissing nemen om zijn coach en persoonlijke vriend John van den Brom aan de deur te zetten. "Iedereen heeft zijn aandeel in deze malaise. Het is tijd dat de spelersgroep ook eens voor de spiegel gaat staan", vertelde Van Holsbeeck tijdens een persconferentie in Neerpede. "John was na de wedstrijd in Leuven enorm teleurgesteld in de spelersgroep. Ik denk dat hij nu vooral op menselijk vlak gebroken is. We hebben hem als bestuur zolang mogelijk maximale rugdekking gegeven, maar de druk was te groot geworden. Dat doet iets met een mens. John is niet gewend om zoveel kritiek te krijgen en daardoor was hij op het einde een deel van zijn spontaniteit kwijt. Enkel goeie resultaten kunnen de situatie dan nog ontmijnen. Als die uitblijven, moet je in het voetbal moeilijke beslissingen durven nemen. Want door een trainerswissel hoop je natuurlijk de druk weg te halen", verduidelijkte Van Holsbeeck. "Van den Brom heeft ontzettend veel kwaliteiten en ik denk ook dat hij veel geleerd heeft uit deze omstandigheden. Maandagnamiddag neemt hij nog afscheid van de spelersgroep en daarna is het aan Besnik Hasi om de ploeg te leiden. Als het kan, willen we met hem voor meerdere jaren doorgaan", besloot de Anderlecht-manager. Hoofdtrainer Besnik Hasi Op de 30e speeldag krijgt Hasi zijn vuurdoop als hoofdtrainer. Dan neemt paars-wit het op de laatste speeldag van de reguliere competitie op tegen KV Oostende. (Belga/INM)