Eind augustus, op speeldag 6, stond Tornike Okriasjvili voor het laatst in de basis. KRC Genk klopte Charleroi met 2-0. Volgden nog twee korte invalbeurten in de slotminuten. Daarna: niets meer. Zes speeldagen komt hij al niet meer in actie. Of Genk nu wint of drie keer op rij verliest: het lijkt geen invloed meer te hebben op zijn speelkansen.

Met de nationale ploeg van Georgië speelde hij tussendoor wel nog tegen Gibraltar (gescoord vanop de penaltystip) en wereldkampioen Duitsland. Aan zijn situatie in Genk veranderde het niets. Voor de verplaatsing naar Oostende vorige week kreeg hij in het stadion te horen dat hij uit de selectie viel en niet mee hoefde. Tegen Lokeren afgelopen weekend zat hij weer op de bank, maar moest zowat als enige niet opwarmen.

'Okri was de beste tegen Duitsland', zegt zijn makelaar en vriend Mame Amirov in Sport/Voetbalmagazine. 'Hij speelde negentig minuten en is dus klaar. Toch krijgt hij geen kans. Er klopt iets niet, maar ik weet niet wat. Voor zijn wedstrijden met het tweede elftal krijgt hij goede commentaren, ook van Peter Maes. En toch speelt hij niet. Aan zijn houding ligt het niet: ook al heeft hij het moeilijk, hij laat niets merken. Wij ontkennen niet dat Okri zich vorig seizoen zelf in de problemen heeft gewerkt, maar dat is verleden tijd. Zijn karakter is helemaal veranderd.'

Als enige enfant terrible overleefde Okriasjvili de recente grote schoonmaak in de Cristal Arena. Mboyo, Kagé en andere Anele's moesten weg, maar Okriasjvili kreeg een tweede kans. Omdat hij, zo zei technisch directeur Dimitri de Condé, 'een winnaar' is: 'Dat past in wat Peter en ik willen: winnaars, jongens die passie tonen, elke dag opnieuw.' Na zijn laatste basisplaats tegen Charleroi zei Maes: 'Ik vind dat hij echt de knop heeft omgedraaid. Hij is veel positiever en werkt heel hard. Maar dat komt er nog niet uit in de wedstrijden.'

Mame Amirov wil geen confrontatie en wacht af: 'Sinds zijn wedstrijd tegen Duitsland hebben er zich al enkele Duitse en andere clubs gemeld. De tijd zal raad brengen.' Het eerste goede nieuws voor Okriasjvili volgde zondag: zijn vrouw beviel van een zoon, Daniel.

Eind augustus, op speeldag 6, stond Tornike Okriasjvili voor het laatst in de basis. KRC Genk klopte Charleroi met 2-0. Volgden nog twee korte invalbeurten in de slotminuten. Daarna: niets meer. Zes speeldagen komt hij al niet meer in actie. Of Genk nu wint of drie keer op rij verliest: het lijkt geen invloed meer te hebben op zijn speelkansen. Met de nationale ploeg van Georgië speelde hij tussendoor wel nog tegen Gibraltar (gescoord vanop de penaltystip) en wereldkampioen Duitsland. Aan zijn situatie in Genk veranderde het niets. Voor de verplaatsing naar Oostende vorige week kreeg hij in het stadion te horen dat hij uit de selectie viel en niet mee hoefde. Tegen Lokeren afgelopen weekend zat hij weer op de bank, maar moest zowat als enige niet opwarmen.'Okri was de beste tegen Duitsland', zegt zijn makelaar en vriend Mame Amirov in Sport/Voetbalmagazine. 'Hij speelde negentig minuten en is dus klaar. Toch krijgt hij geen kans. Er klopt iets niet, maar ik weet niet wat. Voor zijn wedstrijden met het tweede elftal krijgt hij goede commentaren, ook van Peter Maes. En toch speelt hij niet. Aan zijn houding ligt het niet: ook al heeft hij het moeilijk, hij laat niets merken. Wij ontkennen niet dat Okri zich vorig seizoen zelf in de problemen heeft gewerkt, maar dat is verleden tijd. Zijn karakter is helemaal veranderd.'Als enige enfant terrible overleefde Okriasjvili de recente grote schoonmaak in de Cristal Arena. Mboyo, Kagé en andere Anele's moesten weg, maar Okriasjvili kreeg een tweede kans. Omdat hij, zo zei technisch directeur Dimitri de Condé, 'een winnaar' is: 'Dat past in wat Peter en ik willen: winnaars, jongens die passie tonen, elke dag opnieuw.' Na zijn laatste basisplaats tegen Charleroi zei Maes: 'Ik vind dat hij echt de knop heeft omgedraaid. Hij is veel positiever en werkt heel hard. Maar dat komt er nog niet uit in de wedstrijden.'Mame Amirov wil geen confrontatie en wacht af: 'Sinds zijn wedstrijd tegen Duitsland hebben er zich al enkele Duitse en andere clubs gemeld. De tijd zal raad brengen.' Het eerste goede nieuws voor Okriasjvili volgde zondag: zijn vrouw beviel van een zoon, Daniel.