De ex-coach van Chelsea bereikte met Schalke 04 de achtste finales van de Champions League, maar stelde met een zesde plaats teleur in de Bundesliga. Na een gesprek met sportief directeur Horst Heldt besliste Di Mateo om een stap opzij te zetten.

De Italiaan was nog maar sinds oktober aan het werk bij Schalke 04, maar verlaat de club al terug. Hij had nog een contract tot 30 juni 2017.

'Horst Heldt en ik hebben samen de afgelopen zeven maanden geanalyseerd en gaven beiden ons plan voor komend seizoen. Onze toekomstvisies kwamen duidelijk niet overeen en ik denk dat een nieuwe start het beste is voor deze mooie club', zegt Di Mateo.

Opvolger?

Het is nog niet duidelijk wie Di Matteo opvolgt, maar Marc Wilmots wordt uitdrukkelijk vernoemd als kandidaat. In oktober 2014 weigerde Wilmots nog een aanbod van zijn ex-club, maar nu plant Schalke opnieuw een charmeoffensief.

De bondscoach heeft nog een contract bij de Belgische voetbalbond tot het WK 2018. Naast Wilmots worden ook nog Armin Veh, Huub Stevens en Stefan Effenberg genoemd als mogelijke opvolgers van Di Matteo. (MDL)

De ex-coach van Chelsea bereikte met Schalke 04 de achtste finales van de Champions League, maar stelde met een zesde plaats teleur in de Bundesliga. Na een gesprek met sportief directeur Horst Heldt besliste Di Mateo om een stap opzij te zetten. De Italiaan was nog maar sinds oktober aan het werk bij Schalke 04, maar verlaat de club al terug. Hij had nog een contract tot 30 juni 2017. 'Horst Heldt en ik hebben samen de afgelopen zeven maanden geanalyseerd en gaven beiden ons plan voor komend seizoen. Onze toekomstvisies kwamen duidelijk niet overeen en ik denk dat een nieuwe start het beste is voor deze mooie club', zegt Di Mateo.Het is nog niet duidelijk wie Di Matteo opvolgt, maar Marc Wilmots wordt uitdrukkelijk vernoemd als kandidaat. In oktober 2014 weigerde Wilmots nog een aanbod van zijn ex-club, maar nu plant Schalke opnieuw een charmeoffensief. De bondscoach heeft nog een contract bij de Belgische voetbalbond tot het WK 2018. Naast Wilmots worden ook nog Armin Veh, Huub Stevens en Stefan Effenberg genoemd als mogelijke opvolgers van Di Matteo. (MDL)