Voor 6 miljoen euro kan Anderlecht de voormalige Duitse international definitief overnemen, maar de Brusselse club is niet geneigd die som op tafel te leggen. Chelsea zette de deur op een kier om Marin, die bij de Londense topclub nog een contract heeft tot 2017, ook volgend seizoen opnieuw uit te lenen. Dat zou dan voor de vierde keer in drie jaar gebeuren. Eerder belandde hij al op uitleenbasis al bij FC Sevilla en Fiorentina. Sindsdien gonst het van de geruchten over mogelijke bestemmingen. Volgens Bild Zeitung voetbalt Marin volgend seizoen bij de Spaanse eersteklasser Málaga. De Turkse media hadden het vorige week over een transfer naar Besiktas.

Youri Selak, die samen met Mogi Bayat zorgde voor het contact met Anderlecht toen Marin bij Fiorentina op een zijspoor zat, maakt zich niet ongerust. "Anderlecht zag Dennis Praet geblesseerd uitvallen en wilde een vervanger." Stellen dat Marin mislukt is bij de Brusselse club, vindt hij een beetje voorbarig. "Op de bekerfinale na heeft Anderlecht alle wedstrijden waarin Marin meespeelde, gewonnen. Marko's doel is om fit te geraken voor de laatste vier, misschien vijf wedstrijden van de play-offs. Als dat lukt, ligt alles nog open. U weet hoe snel situaties in het voetbal kunnen omkeren."

Eigen keuze

Vorige week keerde Marin terug op Neerpede om er de trainingen te hervatten, nadat hij met toestemming van paars-wit een paar weken in Duitsland revalideerde. Deze week hoopt hij bij de groep aan te sluiten.

De pech drukt niet op het humeur van de man die op zijn achttiende als speler van toenmalig tweedeklasser Mönchengladbach debuteerde voor de nationale Duitse ploeg, maar na zijn overstap naar Chelsea ter plaatse lijkt te trappelen. De Jupiler Pro League is voor de 26-jarige Duitser van Bosnische afkomst al de vijfde competitie in evenveel jaar, maar ongerust wordt hij daar niet van: "Ik heb zelf altijd beslist waar ik naartoe zou gaan en ik wil dat ook zo houden. Natuurlijk overleg ik met Chelsea, maar op Fiorentina na - wat een foute keuze was - sta ik achter al mijn beslissingen. In Spanje had ik het bij Sevilla super, ik won er ook de Europa League. Italië had ik niet moeten doen: alles ging via het bestuur, de trainer was niet op de hoogte van mijn transfer."

Traditionsverein Anderlecht

Bij Fiorentina had hij niet vooraf met trainer Vincenzo Montella gesproken, iets wat hij bij Anderlecht met Besnik Hasi wel deed. "Er zat me bij Fiorentina niets anders op dan op een kans te wachten. Die kreeg ik dan in twee wedstrijden van de Europa League, waarin ik scoorde en goed speelde, maar dat veranderde niets aan mijn situatie. Dan moet je daar je conclusies uit trekken en een oplossing zoeken. Met Anderlecht vond ik die."

Dat is ook zijn antwoord op de vraag waarom hij in België voetbalt: "Ik heb niet voor België gekozen, maar voor Anderlecht. Dit is een Traditionsverein, met een grote naam, een club die synoniem staat voor winnen. Zonder prijs zal het voor mij én de club géén goed seizoen geweest zijn."

Voor 6 miljoen euro kan Anderlecht de voormalige Duitse international definitief overnemen, maar de Brusselse club is niet geneigd die som op tafel te leggen. Chelsea zette de deur op een kier om Marin, die bij de Londense topclub nog een contract heeft tot 2017, ook volgend seizoen opnieuw uit te lenen. Dat zou dan voor de vierde keer in drie jaar gebeuren. Eerder belandde hij al op uitleenbasis al bij FC Sevilla en Fiorentina. Sindsdien gonst het van de geruchten over mogelijke bestemmingen. Volgens Bild Zeitung voetbalt Marin volgend seizoen bij de Spaanse eersteklasser Málaga. De Turkse media hadden het vorige week over een transfer naar Besiktas.Youri Selak, die samen met Mogi Bayat zorgde voor het contact met Anderlecht toen Marin bij Fiorentina op een zijspoor zat, maakt zich niet ongerust. "Anderlecht zag Dennis Praet geblesseerd uitvallen en wilde een vervanger." Stellen dat Marin mislukt is bij de Brusselse club, vindt hij een beetje voorbarig. "Op de bekerfinale na heeft Anderlecht alle wedstrijden waarin Marin meespeelde, gewonnen. Marko's doel is om fit te geraken voor de laatste vier, misschien vijf wedstrijden van de play-offs. Als dat lukt, ligt alles nog open. U weet hoe snel situaties in het voetbal kunnen omkeren."Vorige week keerde Marin terug op Neerpede om er de trainingen te hervatten, nadat hij met toestemming van paars-wit een paar weken in Duitsland revalideerde. Deze week hoopt hij bij de groep aan te sluiten. De pech drukt niet op het humeur van de man die op zijn achttiende als speler van toenmalig tweedeklasser Mönchengladbach debuteerde voor de nationale Duitse ploeg, maar na zijn overstap naar Chelsea ter plaatse lijkt te trappelen. De Jupiler Pro League is voor de 26-jarige Duitser van Bosnische afkomst al de vijfde competitie in evenveel jaar, maar ongerust wordt hij daar niet van: "Ik heb zelf altijd beslist waar ik naartoe zou gaan en ik wil dat ook zo houden. Natuurlijk overleg ik met Chelsea, maar op Fiorentina na - wat een foute keuze was - sta ik achter al mijn beslissingen. In Spanje had ik het bij Sevilla super, ik won er ook de Europa League. Italië had ik niet moeten doen: alles ging via het bestuur, de trainer was niet op de hoogte van mijn transfer."Bij Fiorentina had hij niet vooraf met trainer Vincenzo Montella gesproken, iets wat hij bij Anderlecht met Besnik Hasi wel deed. "Er zat me bij Fiorentina niets anders op dan op een kans te wachten. Die kreeg ik dan in twee wedstrijden van de Europa League, waarin ik scoorde en goed speelde, maar dat veranderde niets aan mijn situatie. Dan moet je daar je conclusies uit trekken en een oplossing zoeken. Met Anderlecht vond ik die."Dat is ook zijn antwoord op de vraag waarom hij in België voetbalt: "Ik heb niet voor België gekozen, maar voor Anderlecht. Dit is een Traditionsverein, met een grote naam, een club die synoniem staat voor winnen. Zonder prijs zal het voor mij én de club géén goed seizoen geweest zijn."