Het is de eerste prijs in ons land van Genk-coach Mario Been. "Het was een zwaarbevochten zege, maar ook een verdiende", vertelde de 49-jarige Nederlander na afloop.

De Limburgers waren voor de wedstrijd gebombardeerd tot torenhoog favoriet, maar hadden het vooral in de eerste helft erg lastig om met die druk om te gaan.

"De druk lag bij ons, want we moesten winnen. De 30.000 Genkse supporters zorgden voor een enorme sfeer in het stadion, maar tegelijk merkte ik ook veel spanning in onze ploeg. De eerste helft was dan ook niet goed. We speelden verkrampt, hadden een matige passing, het tempo lag te laag en bovendien maakten we enkele foutjes achterin. Na de pauze zijn we sneller druk gaan zetten op de tegenstander, waardoor Cercle er moeilijk kon uitkomen. Maar als dat doelpunt dan niet wil vallen, begin je toch te twijfelen. De treffer van Kumordzi was dan ook een enorme opluchting", aldus Been.

Mikken op eerste of tweede plaats

Veel feesten zullen de Genkenaars niet doen, want zondag wacht Anderlecht op de achtste speeldag in Play-off I.

"Het voelt goed om de Beker te winnen, maar nu kijk ik al naar de wedstrijd van zondag. Ik kan al niet wachten tot het zover is. Voor de start van de competitie hadden we de derde plaats als doel, maar nu moeten we toch op de eerste of tweede plaats mikken. We hebben nog twee thuiswedstrijden, tegen Anderlecht en Standard, en moeten nog naar Brugge. Zondag ligt de druk alvast bij Anderlecht, het kan een hele leuke wedstrijd worden", blikte Been al even vooruit. (Belga/TE)

Het is de eerste prijs in ons land van Genk-coach Mario Been. "Het was een zwaarbevochten zege, maar ook een verdiende", vertelde de 49-jarige Nederlander na afloop. De Limburgers waren voor de wedstrijd gebombardeerd tot torenhoog favoriet, maar hadden het vooral in de eerste helft erg lastig om met die druk om te gaan. "De druk lag bij ons, want we moesten winnen. De 30.000 Genkse supporters zorgden voor een enorme sfeer in het stadion, maar tegelijk merkte ik ook veel spanning in onze ploeg. De eerste helft was dan ook niet goed. We speelden verkrampt, hadden een matige passing, het tempo lag te laag en bovendien maakten we enkele foutjes achterin. Na de pauze zijn we sneller druk gaan zetten op de tegenstander, waardoor Cercle er moeilijk kon uitkomen. Maar als dat doelpunt dan niet wil vallen, begin je toch te twijfelen. De treffer van Kumordzi was dan ook een enorme opluchting", aldus Been. Mikken op eerste of tweede plaatsVeel feesten zullen de Genkenaars niet doen, want zondag wacht Anderlecht op de achtste speeldag in Play-off I. "Het voelt goed om de Beker te winnen, maar nu kijk ik al naar de wedstrijd van zondag. Ik kan al niet wachten tot het zover is. Voor de start van de competitie hadden we de derde plaats als doel, maar nu moeten we toch op de eerste of tweede plaats mikken. We hebben nog twee thuiswedstrijden, tegen Anderlecht en Standard, en moeten nog naar Brugge. Zondag ligt de druk alvast bij Anderlecht, het kan een hele leuke wedstrijd worden", blikte Been al even vooruit. (Belga/TE)